Гузар вважає нинішню владу невдалою і чекає реакції українців

Гузар вважає нинішню владу невдалою і чекає реакції українців
Колишній голова Української греко-католицької церкви Любомир Гузар вважає, що після прийняття мовного закону слово має слово має сказати народ.

Свою думку він висловив під час перебування в Луцьку 6 липня.

Гузар зазначив, що ті, хто провів цей законопроект, «вдарив у дуже делікатну струну нашого народу». Він вважає, що тепер має наступити реакція українського народу.

Екс-голова УГКЦ зазначив, що треба постійно спілкуватися українською мовою. І бути в цьому послідовним, але не агресивним.

«Не треба ненавидіти російську. Треба просто вживати українську на телебаченні, в книжках, використовувати її щодня. Адже багато людей зараз легковажать українською мовою. Не вивчають її, не цікавляться, не захоплюються нею. Це ж солов’їна мова», - заявив Гузар.

Він зазначив, що прийняття подібних законопроектів - це прояв безвідповідальності. Церковник вважає, що українці нещасливі з нинішньою владою.

«Влада від Бога, але наша влада забуває: те, що дає нам Бог, передбачає дуже велику відповідальність. Хто отримав владу, має бути дуже відповідальним. Я не знаю, чи ми заслужили цю владу, але ми нещасливі з нею. Вона невдала», - прокоментував Любомир Гузар.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Гузар вважає нинішню владу невдалою і чекає реакції українців
06 липень, 2012, 17:05