Волинський благодійний фонд підтримав сім'ї учасників АТО

Волинський благодійний фонд підтримав сім'ї учасників АТО
Благодійний фонд "Європейський вектор" надає одноразову допомогу сім'ям мобілізованих учасників АТО. Така ініціатива належить його меценату нардепу Сергієві Мартиняку.

На теренах Волині фонд працює з грудня 2009 року. А з минулого року, після початку антитерористичної операції на сході України, в його діяльності з’явився новий напрям, а саме допомога учасникам АТО та їхнім родинам. Така робота триває з січня 2014 року, починаючи з допомоги і автотранспортом, і перевезенням важкопоранених, закінчуючи продуктами харчування і необхідними речами. А для того, щоб допомога була системною і більш цільовою, в лютому цього року, з ініціативи Сергія Мартиняка, започатковано проект «Сто тисяч у місяць». Тож щомісяця волонтери мають сто тисяч гривень на потреби учасників АТО та їхніх сімей.

Окрім цього, з липня 2014 року Сергій Мартиняк, який є меценатом фонду, ініціював ще одну програму, за якою й до сьогодні працює благодійний фонд «Європейський вектор», - допомога кожній сім’ї мобілізованого учасника АТО, виплачуючи тисячу гривень на родину.

В минулому році таку допомогу отримали більше, ніж 600 сімей. На це спрямовано, відповідно, понад 600 тисяч гривень. А цьогоріч вже майже сто родин мають таку грошову підтримку, поділилась керівник благодійного фонду «Європейський вектор» Галина Ведрич.

«Коли був пік призову, якраз розпочалися польові роботи, жнива, людям потрібно було замовляти десь і комбайн для обмолоту, і трактор, щоб зорати землю, а так як мобілізація – годувальника немає, відповідно коштів не вистачає, тому була прийнята програма, яка діє і в цьому році теж», - розповіла Галина Ведрич.

Фонд підтримує контакти з сільськими головами округу, які передають певний пакет документів на сім’ю мобілізованого або ж списки таких сімей. Роботу налагодили так, що родина збирає необхідні документи і висилає поштою, а фонд, відповідно, поштовим переказом відправляє допомогу за місцем призначення. Якщо призовник одружений, то при наявності свідоцтва про шлюб кошти отримує дружина, якщо неодружений, то, відповідно, – допомогу отримує один із батьків.

Як запевнила Галина Ведрич, всі програми фонду системно продовжують функціонувати, в тому числі й одноразова допомога сім’ям мобілізованих учасників АТО.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинський благодійний фонд підтримав сім'ї учасників АТО
25 серпень, 2015, 16:32