Порошенко розповів, як збирається повертати окуповані території

Порошенко розповів, як збирається повертати окуповані території
Забезпечити відновлення українського суверенітету й української влади на окупованій частині Донбасу можна лише одним шляхом – через виконання Мінських домовленостей.

Про це у неділю ввечері в інтерв'ю трьом українським телеканалам заявив президент України Петро Порошенко.

Він також відкинув інший варіант – «збудувати стіну» і віддати цю частину Донбасу. За його словами, такий варіант можливий – але він, як президент, «Україною торгувати не буде» і «нікому ані шматочка української землі не віддасть».

Порошенко запевнив, що буде боротися й робити все можливе для того, щоб повернути Україні і анексований Крим, і окуповану територію Донбасу.

Голова держави запевнив, що в разі, якщо Росія також на порушення мінських домовленостей улаштує повномасштабний наступ, Україна вже має «достатньо сил, щоб зупинити агресора».

«Якщо будуть проведені фейкові вибори, якщо буде зірвано режим припинення вогню і буде організовано широкомасштабний наступ російських військ на українські території... Це буде означати, що Росія відмовилася від тих зобов'язань, які вона взяла на себе, поставивши підпис російського президента під Мінським процесом... Якщо буде повномасштабний наступ, ми сьогодні маємо вже достатньо сил, щоб зупинити агресора. І ми за рік побудували армію... Ми здатні сьогодні зупинити агресора», - сказав президент.

Петро Порошенко також заявив, що, залишаючи надію на мир і відновлення суверенітету, він усе-таки працює над «планом «Б».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А що ж каже екс-верховний головнокомандувач в екзилі пан Янукович ? Чи ним він був лише в камері ?..
Відповісти
нікому нічого не віддасть - забере собі!
Відповісти
Вже війну за три дні завершив...
Відповісти
кишка внього тонка щоб Крим забрати
Відповісти
Крим был Россия и будет Россия и некто какомуто порошеку не одаст пускай сначала в украине порядок наведет заець шоколадный кишка тонка
Відповісти