Голова ДФС фігурує у кримінальному провадженні

Голова ДФС фігурує у кримінальному провадженні
Голова Державної фіскальної служби Роман Насіров є фігурантом кримінального провадження, суть якого зводиться до того, що група осіб вступила в змову і в результаті надання підроблених документів заподіяла державному бюджету України збитків в особливо великих розмірах.

У розпорядженні ВолиньPost наявний документ, згідно з яким Роман Насіров причетний до зловживань, внаслідок яких державному бюджету завдано збитків на загальну суму 20,742 млн грн, що за обмінним курсом 2012 року становить близько 2,5 млн доларів США.

Щоправда, вся вина покладена на директора ТОВ «Розважівське агропромислове підприємство» Андрія Прохоренка.

Згідно з документом, у жовтні 2012 року посадові особи ТОВ «Розважівське агропромислове підприємство» з метою укладення форвардних біржових контрактів на поставку зернових культур, подали до ДСБУ «Аграрний фонд» підроблені документи щодо посівних площ зернових культур та середньої врожайності.

У результаті невиконання умов вказаних контрактів державному бюджету завдано збитків на загальну суму 20,742 млн грн.

Разом з тим фактичним власником «ТОВ «Розважівське АПП» є Роман Насіров. У мережі Інтернет знаходимо інформацію, що йому, як засновнику ТОВ "Розважівське АПП було вручено почесну грамоту Іванківської РДА на святі, організованому Партією Регіонів.

Підтверджують цей факт також в ГУ СБ України. "Насіров безпосередньо впливав на діяльність підприємства та лобіював у Аграрному фонді укладання форвардних біржових контрактів", - йдеться у документі.

Причому, з отриманих 22,389 млн грн державного бюджету у якості авансового платежу за форвардними біржовими контрактами, на рахунку Насірова осіло приблизно половину цих коштів – 10,399 млн грн.

Санкція частини 5 статті 191 Кримінального кодексу України передбачає покарання за такі витівки у вигляді позбавлення волі від 7 до 12 років.

Додамо, за даним фактом Іванківський суд (Київська область) вже виніс кілька цікавих вироків особам, причетним до оборудки.

Так, штрафом у 4250 гривень та позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчими функціями та адміністративно-господарськими обов'язками строком на 2 роки обійшовся начальник управління агропромислового розвитку Поліської РДА Київської області.

Встановлено, що начальник Поліської РДА склав та видав завідомо неправдиву довідку про посів площі озимого жита ТОВ "Розважівське АПП" та про середню врожайність за останні п'ять років, внаслідок чого нанесено збитки Аграрному фонду на загальну суму 20,742 млн грн.

За аналогічне службове підроблення документів засуджено також начальника управління агропромислового розвитку Поліської РДА. Однак останній був звільнений від кримінальної відповідальності та переданий на поруки трудовому колективу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чего же такое авторитетное издание, как ВолиньPost не сделает запрос в Генпрокуратуру или ту же СБУ? И уж потом ознакомили бы нас с их ответом.О том, что у этого Насырова рыло в пушку и так знаем, все знают. А делать-то что с ним?
Відповісти
рехворматор
Відповісти
Садити і все конфісковувати навіть у родичів по першому коліну
Відповісти
Абсолютно верно!Он и квартирку в Лондоне "забыл" задекларировать. Какой кадровый резерв у власти!!!Не знают? Не видят? Знают... Так что нам про них думать, про властных "кадровиков"-то????
Відповісти
Останні новини
Голова ДФС фігурує у кримінальному провадженні
14 вересень, 2015, 17:24