Антикорупційне бюро має розпочати працювати з кінця листопада

Антикорупційне бюро має розпочати працювати з кінця листопада
Робота Антикорупційного бюро має розпочатися до кінця листопада.

Пише "Українська правда".

Про це під час засідання Нацради реформ, присвяченого антикорупційній реформі, заявив президент Петро Порошенко, повідомляє прес-служба глави держави.

Порошенко наголосив на позитивних інституційних кроках, які вже зроблено: "Серед них створення Національного антикорупційного бюро, приведення до присяги перших детективів, затвердження складу конкурсної комісії з відбору членів Нацагенції з питань запобігання корупції тощо".

Також Порошенко констатував, що наразі відчутних перемог у війні з корупцією ми не досягли.

Як зазначила перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова, антикорупційне бюро не може почати свою роботу без створення антикорупційної прокуратури та початку розслідувань перших справ.

"Потрібно не лише обрати антикорупційного прокурора, але й сформувати штат. У цьому і полягає основна затримка. Президент визначив час до кінця листопада на завершення кадрової роботи та початку роботи органу", – повідомила вона.

У свою чергу заступник глави АП, секретар Нацради реформ Дмитро Шимків заявив: "Ми маємо гальмування процесів з реформ державного управління, охорони здоров’я та децентралізації".

"Не затверджено Стратегію реформування управління, відсутній консенсус між урядом і парламентом щодо законопроекту про автономізацію лікарень, не затверджено єдині стандарти надання соцпослуг у сферах охорони здоров’я і освіти", – додав він.

За його словами, з цих питань Нацрада ухвалила пропозиції і терміни до впровадження.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не дарма кажуть, що у семи нянек дитина без очей. Так і у нас боротьба з корупцією: і СБУ з нею бореться, і міліція бореться, і прокуратура бореться, а успіхів - кіт наплакав. Тепер створюють ще один орган, який начеб то буде зкорупцією боротися (а це нові штати і в бюро, і нове розширення прокуратури - призначення антикорупційного прокурора, а разом з ним цілого нового штату клерків). Коротше кажучи, " борців" стає дедалі більше (і всіх їх ми будемо годувати), а в те, що з того буде толк - не віриться. Чомусь.
Відповісти
Останні новини
Антикорупційне бюро має розпочати працювати з кінця листопада
20 вересень, 2015, 02:10