Перші результати блокади Криму

Перші результати блокади Криму
Перше розширене засідання штабу з блокування Криму відбулося в ніч з 20 на 21 вересня.

Про це розповів народний депутат, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, пише Gazeta.ua.

Він уточнив, що новостворений орган очолив бізнесмен і власник телеканалу ATR Ленур Іслямов. Також на місці був створений додатковий координаційний штаб.

"Проблема така, що три контрольно-пропускні пункти (розташовані, - ред.) в різних районах. Цей ("Чонгар", - ред.) - Генічеський район (Херсонської обл., - ред.), а ті - в інших районах. Тому ми створили додатковий штаб, в якому є представники суб'єктів, учасників цих акцій, громадських утворень, скажімо, "Самооборона Майдану". 21 вересня чекаємо представника "Автомайдану", "Правого сектора", Меджлісу кримських татар, також завтра буде представник об'єднання "Січ". Це ті люди, які тепер будуть облаштовувати служби цієї акції - комендантів, фінансистів. Ми готуємося на дуже тривалий термін", - пояснив Чубаров.

Глава Меджлісу уточнив, що за перший день блокади Криму на пропускних пунктах Каланчак та Чаплинка було заблоковано близько 230 фур з розмитненим вантажем.

Чубаров також не виключив, що протягом трьох днів на організаторів акції буде чинитися тиск з боку роботодавців перевізників вантажів.

"Думаємо, що ці два-три дні будуть якісь жорсткі форми тиску на організаторів акції, оскільки роботодавці - вони ж не тут, вони це все не бачать. Вони не думають ні про Крим, ні про кого, вони думають про свої доходи", - зазначив він.

Також народний депутат торкнувся і матеріальних питань. За словами глави Меджлісу, для проведення акції кримські татари зібрали близько 170 тисяч гривень.

"Ця акція почалася з мінімальною кількістю засобів. Тобто нас вистачить на кілька днів, з точки зору наших фінансових ресурсів. Але за цей час ми мобілізуємо громадськість як на поставку продуктів, так і на матеріальну допомогу", - сказав він, додавши, що найближчим часом буде відкрито рахунок для підтримки учасників акції.

Як повідомлялося, 20 вересня о 12:00 на адміністративному кордоні з Кримом з боку материкової частини України розпочалася безстрокова акція по блокуванню фур та вантажівок.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Влада знайде спосіб , як розблокувати Крим ! Бо вона несе великі збитки !
Відповісти
хай повзуть в Україну!
Відповісти
поповзуть. Дочекаєтесь. На танках. Як би від того повзіння нам остаточно зле не стало і на півдні не намалювалась така собі "Херсонська народна республіка". А от що точно, так це збитки, які несе і так бідний український бюджет. Хтось порахував, скільки податків пролетить повз бюджетну касу?
Відповісти
А скільки податків зайво пішло на захист від російської агресії, поки у Росії були розв'язані руки - українці постачали харчі у Крим? Чим більше Росії доведеться самій годувати кримчан, тим менше вона виробить зброї.
І Ви впевнені, що з тих фур годувався бюджет, а не митники і ділки?
Відповісти
Да як Ви можететаке писати?! Теперішні митники, а особливо прикордонники - це герої України, які виконують свою роботу і несуть службу під керівництвом найчесніших посадовців за всю історію України, вони навіть слів таких не знають - "хабар" або "корупція", да Ви що! Це ж святі люди, які сповідують як один святі принципи майдану!!!!! А Ви, пані Ніно, часом не сепаратистка?))))
Відповісти
Что получает Украина от блокады Крыма

Благодаря продуктовой блокаде Крыма, которую инициировали активисты Рефат Чубаров и Мустафа Джемилев, Украина получит сразу несколько положительных моментов.

Об этом пишет на своей странице в соцсетях боец АТО из батальона Киев-2 Игорь Савчук. Он отметил, что антиблокадные лозунги сейчас в Украине произносят или глупцы или агенты ФСБ. На самом деле блокада несет целый ряд важных перспектив для Украины. Теперь украинские предприниматели не будут платить налоги в российский бюджет. Украина не будет кормить оккупантов, которых развелось на территории Крыма очень много. К ним же относятся тыловое обеспечение и силовики-предатели. Также, будет нанесен существенный удар по контрабандному бизнесу Аксенова и его приближенных.Крым практически полностью живет за счет того, что прибывает с материковой Украины – по 80% продуктов питания и пресной воды и 85% электроэнергии. Причем большая часть украинских продуктов контрабандой через Керченский пролив идет в Россию.

Получается, что Украина не только наполняет бюджет оккупантов, но и кормит их, и предоставляет возможность оккупационному режиму наживаться.
Відповісти
Бійця із батальйону Київ-2 в зоні АТО явно в голову контузило, судячи із його "мудрих" висновків. На справді, Україна від цієї псевдопатріотичної акції втратить набагато білььше, ніж Росія.
Відповісти
Судя по активности кремлеботов всех мастей, попали в больную точку. Надо будет с пенсии поддержать это хорошее начало "гоблинова" конца.
Відповісти
Останні новини
Перші результати блокади Криму
21 вересень, 2015, 12:05