У львівському парку поставлять першу в Україні енергогенеруючу гойдалку

У львівському парку поставлять першу в Україні енергогенеруючу гойдалку
Адміністрація львівського Парку культури ім. Б. Хмельницького запрошує долучитися до створення першої в Україні гойдалки, що генеруватиме енергію.

«Ми вже підійшли до практичної частини - протягом наступного місяця поетапно буде виготовлятися гойдалка-генератор. Це справді неоціненний досвід та ще й ваша праця принесе користь природі і безлічі відвідувачав парку. Будь-яка ваша допомога буде корисною! Реєструйтесь!» - йдеться у повідомленні на фейсбук-сторінці парку.

Як розповіла ZAXID.NET головний адміністратор Парку культури Христина Пархуць, шукають не лише людей, які вміють працювати з металом (або ж хочуть цьому навчитися), а й дизайнерів і тих, хто просто бажає допомогти проекту.

«Наразі у нас дві ідеї щодо того, що робити із енергією, яку генеруватиме гойдалка. Перша - щоб енергія підсвідчувала саму гойдалку (чим швидше людина кататиметься, тим більше лампочок горітиме). Інший варіант - передбачити можливість заряджати телефон чи інший девайс, що не потребує великої енергії. Але мета проекту не полягає в тому, аби згенерувати якомога більше енергії, головне - показати, що людина може виробляти енергію в такий веселий спосіб», - розповіла Христина Пархуць.

Оскільки це перший такий проект в Україні, то ініціатори ще не знають, скільки ж енергії вдасться виробляти на гойдалці. Над самою ідеєю, окрім адміністрації парку, працювали також члени Української молодіжної кліматичної асоціації (які раніше створили велогенератор) та громадської організації AIESEC.

«Щороку проводиться конкурс «Майстерня клімату», в межах якого вибирають проекти, що допомагають зменшувати негативний вплив людини на клімат. І от Парк культури разом із Українською молодіжною кліматичною асоціацією та громадською організацією AIESEC подали заявку і виграли $1000 на реалізацію свого проекту», - каже Христина Пархуць.

За її словами, вже сьогодні допомогти у створенні гойдалки зголосилися п'ятеро осіб. «У середу буде перша зустріч, коли ми дивитимемося, скільки людей погодилося, і визначатимемо їх ролі. А далі будемо бачити, як рухатиметься робота - дуже хотіли б встановити гойдалку вже до кінця жовтня. Найпізніше - до кінця осені вона вже буде стояти в парку», - зазначила адміністратор парку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У львівському парку поставлять першу в Україні енергогенеруючу гойдалку
22 вересень, 2015, 03:23