На Волині нардеп реалізує велосипедний проект

На Волині нардеп реалізує велосипедний проект
18 нових велосипедів до професійного свята підготував волинським поштарям благодійний фонд «Європейський вектор».

Їх отримають у дарунок найсумлінніші листоноші п’яти районів області – Турійського, Локачинського, Луцького, Горохівського та Рожищенського. Загалом з початку такого велосипедного проекту, який стартував з ініціативи мецената фонду Сергія Мартиняка три роки тому, двоколісний транспорт вже придбали для 62 поштарів.

«Цьогоріч пощастило і велосипеди вдасться подарувати саме на професійне свято поштаря, яке кожного року відзначають 9 жовтня, розповіла керівник благодійного фонду Галина Ведрич. Бо, наприклад, минулого року свої подарунки листоноші отримали із затримкою, оскільки свято співпало із передвиборчою кампанією до парламенту. Тож, аби такий добрий жест не був розцінений, як підкуп виборців, а Сергій Васильович тоді балотувався до Верховної Ради, з подарунками довелося зачекати», - пояснила вона.

Тим часом, як розповідають самі поштарі, велосипеди є вкрай необхідними, бо вони справжні помічники, без яких не обійтися. Адже ледь не щодня листоношам доводиться долати чималі відстані, аби доставити кореспонденцію. Деяким, наприклад, і до двадцяти кілометрів.

Як розповіла Галина Ведрич, в рамках велосипедного проекту, двоколісних помічників отримують не лише поштарі, а й соціальні працівники територіальних центрів соціального обслуговування населення округу, так вирішив Сергій Мартиняк. Адже вони обслуговують знедолених краян, зокрема самотніх людей похилого віку, за якими не тільки доглядають та допомагають по господарству, а й привозять чималі пакунки із продуктами та іншим необхідним крамом. До того ж, у соцпрацівників є підопічні, які живуть у віддалених селах. Тож і тут велосипед є неабияким помічником, підсумувала очільниця фонду.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
аби не було, як зі смітниками, дав - вибори минули - забрав
Відповісти