Прокуратура розкрила обставини штурму Майдану в ніч на 19 лютого 2014 року. ФОТО

Прокуратура розкрила обставини штурму Майдану в ніч на 19 лютого 2014 року. ФОТО
Управління спеціальних розслідувань ГПУ заявило про розкриття обставин організації та здійснення штурму Майдану під виглядом антитерористичної операції в центрі Києва в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року.

Про це пише УНІАН.

ГПУ заявила про розкриття обставин організації та здійснення штурму Майдану.

Слідством встановлено, що підготовку до можливого застосування сил і засобів АТО безпідставно організовано з січня 2014 року.

"Безпосередній план силового розгону учасників мітингу, розроблений на виконання злочинної вказівки екс-керівництва держави спільно колишніми очільниками МВС України та СБУ, передбачав повну зачистку від мітингувальників Майдану Незалежності, прилеглих вулиць та проведення силової фази АТО в будівлі Федерації профспілок України. У свою чергу залучені «тітушки» після витіснення протестувальників до Михайлівської площі мали розсіювати їх і розганяти", - повідомляється в ГПУ.



В Управлінні спецрозслідувань зазначили, що організатори чітко усвідомлювали, що вказані наміри призведуть до великої кількості постраждалих і жертв, але свідомо йшли на це. "Умисно та грубо порушуючи вимоги Закону України «Про боротьбу із тероризмом», кожен з очільників органів внутрішніх справ і СБУ почав організовувати підлеглі йому органи, а також «тітушок» для досягнення злочинної мети, формально створюючи видимість організації та проведення АТО", - йдеться в повідомленні.



Наголошується, що для забезпечення проведення злочинних дій було припинено роботу київського метрополітену, організовано блокування трансляції окремих телевізійних каналів, а також відключення центру столиці від електромережі.



"У результаті скоординованих злочинних дій керівників МВС України, СБУ та інших осіб приблизно з 19 години 18 лютого до 6 години 19 лютого 2014 року співробітниками органів внутрішніх справ та СБУ незаконно здійснено спробу силового розгону мітингувальників, у результаті чого внаслідок надмірного застосування фізичної сили, спеціальних засобів, спецтехніки і прихованого застосування вогнепальної зброї вбито 10 осіб та 64 особам заподіяно тілесні ушкодження. Пожежа, що виникла внаслідок проведення силової фази АТО в будівлі Федерації профспілок, забрала життя двох осіб та завдала значні матеріальні збитки. Під час виконання своєї ролі у злочинному плані «тітушками» вбито одну особу та заподіяно тілесні ушкодження ще 8", - інформує Генпрокуратура.

Постраждали у незаконній операції й правоохоронці, серед яких загинуло 5 осіб, а 10 отримали тілесні ушкодження.



Зазначається, що слідчим вдалося реконструювати хронологію подій та зібрати достатні докази для підозри колишніх високопосадовців у організації та здійсненні силового розгону мітингувальників за вищеописаних обставин.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
і 2 роки не пройшло...
Відповісти
Це що до виборів піар. І кого взяли чи тільки пукнули?
Відповісти
I почали жити по-НОВОМУ!
Відповісти
У цьому опусі вставити прізвища Порошенка, Авакова, Наливайченка, Турчинова, які розпочали так звану АТО на Донбасі, віддавши злочинні накази на застосування танків, градів, САУ, ствольної артилерії, внаслідок чого вже загинули не якісь десятки, а тисячі людей і Україна втратила частину своєї території, і тоді зміст статті буде абсолютно вірним. Сподіваюсь, колись дійде час і до росслідування дій цих покидьків, що організували і розпочали цю війну в Україні. Ганьба майданівській мерзоті!!!!!
Відповісти
позор гідним щеневмерликам
Відповісти
Останні новини
Прокуратура розкрила обставини штурму Майдану в ніч на 19 лютого 2014 року. ФОТО
10 жовтень, 2015, 01:15