Молодь Луцька вшанувала пам'ять захисників України смолоскипною ходою. ВІДЕО

Молодь Луцька вшанувала пам'ять захисників України смолоскипною ходою. ВІДЕО
Патріотична молодь Луцька смолоскипною ходою вшанувала захисників України

У середу, 14 жовтня, у Луцьку з нагоди Дня захисника України та 73-ї річниці заснування УПА відбулася Смолоскипна хода.

Як повідомляє ZIK, близько шостої години вечора учасники ходи почали збиратись на Київському майдані, а як тільки смеркнуло – запалили смолоскипи і рушили у напрямку Замкової площі.

«Цього року День захисника України відзначають на державному рівні. Перш за все, це не суперсвято, це день пам'яті тих поколінь, сотень і тисяч людей, які боролися, вірили і гинули за Україну. Пам'ять про усі жертви повинна бути для нас наукою. Всі ці люди повинні бути для нас прикладом. Віками пам'ять про цю боротьбу затиралася, але зараз є нова генерація воїнів. Ми перейняли цю естафету», – розповів один з організаторів заходу Богдан Бальбуза.

Учасниками патріотичної ходи була здебільшого молодь Луцька. До акції долучились кілька сотень людей. Йдучи, вони безупинно скандували: «Слава воїнам АТО», «Бандера, Шухевич – наші герої», «Герої не вмирають, вмирають вороги». Не було і партійної символіки. Учасники ходи розгорнули кількаметровий червоно-чорний стяг, несли банери з написами «Україна – мати героїв», «Герої не вмирають, Герої живуть вічно», дехто вкрив спину національними синьо-жовтими прапорами. Усі дружно співали патріотичних пісень.

На Замковій площі смолоскипну ходу змінила повстанська ватра. Під час віча тут також зачитали молитву українського націоналіста та співали повстанських пісень.

Нагадаємо, смолоскипна хода в Луцьку відбувається не вперше.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
от молодці.
Відповісти
Бесперспективное стадо полудурков!
Відповісти
Молодці
Відповісти
Ви про себе правильно написали......
Відповісти
якщо тролі верещать - значить все правино роблять хлопці)))
Відповісти
дійсно, не мають чим зайнятися...
Відповісти
А ты что, вчера вечером лекарство от рака изобрел, работящий ты наш? Вышли, показали настроения в обществе, дали понять и "оппоблоку" и "шоколадным" что их договорняки по борьбе с собственным народом - это еще не последнее слово. Бездельники говорите? Возможно половина из них пошла на марш прямо из спортзалов, а вы когда там последний раз были.
Відповісти
завязаний ганчіркою фейс! "Мудрість" з спортзалу і бита в руках...
Відповісти
Ну кому смола, а кому Свято Покрова.Хто кого шанує той тому і служить.Одному Богу слава! Все інше плинне і пропаде!
Відповісти
Бачив це дійство на власні очі, вживу. Не міг спочатку згадати, де вже щось подібне бачив? Але згадав, де бачив. На кадрах німецької кінохроніки початку 30-х років. Такіж самі молоді хлопці, з залізними поглядами, впевнені у своїй силі і правоті, схожі факели в руках, одягнуті, правда, не в чорне і не в камуфляж, а у коричневі сорочки. Історія повторюється. Зараз мало хто вже згадує, що ті, попередні факелоносці, закінчили погано. А ці теперішні про історію своїх попередників не знають взагалі, їм же про це на уроках історії тепер не розповідають. Найстрашніше, що в рядах цих факельників було багато хлопців і дівчат віком 14-15 років, тоб то ще дітей. І навряд чи їх вже вдасться врятувати.
Відповісти
А чего "старое" поколение добилось к 2015-му году? У тебя в стране на сегодня пенсия 50$. Это полнейшее дно. Кого и чему вы собираетесь учить? От чего спасать? Радикализм украинской молодежи - это всего-лишь результат долбо..бизма совкового поколения. Полтора десятка лет назад вы просрали страну, отдав её во власть воров и олигархов - а теперь верещите что это 14-тилетняя девченка с факелом виновата что страна в жопе.
Відповісти
Останні новини
Молодь Луцька вшанувала пам'ять захисників України смолоскипною ходою. ВІДЕО
14 жовтень, 2015, 21:28