«Шахтар» може зіграти проти «Волині» у Тернополі

«Шахтар» може зіграти проти «Волині» у Тернополі
Донецький «Шахтар» з великою долею ймовірності таки зіграє у Тернополі один з домашніх матчів 2015 року.

І якщо раніше розглядався варіант проведення одразу трьох поєдинків – кубковий матч-відповідь проти ФК «Тернопіль» та дві зустрічі в рамках чемпіонату України серед команд Прем’єр-ліги проти луцької «Волині» та львівських «Карпат», то сьогодні на порядку денному залишився матч «гірників» із лучанами (21 листопада). Саме з цією метою до Тернополя на минулому тижні приїздила делегація футбольного клубу «Шахтар» – пише Галичина Спортивна.

У «Шахтаря» дрібниць не буває, тому очолював групу у Файному місті особисто гендиректор «Донбас Арени» Вадим Гунько, який нині курує питання загальної організації домашніх поєдинків донеччан. З ним прибули ще троє осіб – головний агроном «Донбас Арени» Максим Кобзін, а також особи, які відповідають за продаж квитків і рекламне наповнення матчів.

Гості оглянули футбольний газон тернопільського стадіону, трибуни, роздягальні, суддівську, VIP-ложу, каси, коментаторську, поцікавились роботою місцевих стюартів і правоохоронців та озвучили ряд пропозицій, які необхідно виконати місцевій стороні, якщо вона хоче побачити «Шахтар» у Тернополі. Зокрема, особливу увагу слід приділити стану футбольного газону, над яким ще потрібно чимало попрацювати. Окрім того, донеччани просять звести навантаження на поле до мінімуму, а за два тижні до поєдинку і зовсім не проводити на ньому жодних матчів та тренувань. Остання пропозиція доволі спірна, адже якщо домашній матч ФК «Тернопіль» з «Геліосом» з базовим днем 21 листопада, можна перенести на день пізніше, то куди діти поєдинок «Ниви» з черкаським «Дніпром», який заплановано на 14 листопада?

Фанати «Ниви» цього не зрозуміють. А ще, оскільки матч із «Волинню» заплановано на кінець листопада, а в цей час теоретично вже можуть настати морози, потрібно придбати спеціальну захисну плівку, якою можна було б накрити футбольний газон. Також на стадіоні відсутні кімнати делегата ФФУ, допінг-контролю та надання першої медичної допомоги вболівальникам. Їх В екстреному порядку вдалося облаштувати на кубковий матч із тим же «Шахтарем», тому з цим, пообіцяло керівництво тернопільського стадіону, проблем не повинно бути. Натомість гірша справа з касами, які нині розміщені у непристосованих приміщеннях. А також з VIP-зоною, місцями для журналістів з під’єднанням до інтернету в режимі Wi-Fi та приміщенням для проведення післяматчевих прес-конференцій. Останніх, за великим рахунком, на арені немає і ніколи не було, їм місця вибирають щоматчу в ручному режимі.

І хоча гості з Донбасу одразу не зробили жодних висновків щодо тернопільської спортивної арени, але один той факт, що головному тренеру «Шахтаря» Мірчі Луческу сподобався прийом у Тернополі під час першого матчу 1/8 фіналу Кубка України, відповідно він не проти повернутись у Тернопіль, говорить про багато чого. Тернополянам же, щоб ще раз подивитися на гру однієї з кращих команд Східної Європи (можна не сподіватися, що на матч із «Волинню» «гірники» приїдуть наближеним до основного складу), залишилося виконати всі вимоги, які перед ними поставили. Причому більшість із них – це не примхи представників «Шахтаря», а стандартні регламентні вимоги до проведення футбольних змагань в Україні, на які зазвичай при організації поєдинків у першій лізі делегати з Федерації футболу України закривають очі.

Читачі можуть логічно запитати: а навіщо вся ця катавасія «Шахтарю» з Тернополем? Могла б команда спокійно собі грати на «Львів Арені». Та є кілька нюансів. По-перше, «гірники» зустріли недружелюбне ставлення до своєї команди з боку львівської публіки. Тому на сьогодні однозначно вирішено, що домашні поєдинки з «Динамо» (Київ), «Дніпром» (Дніпропетровськ) та «Карпатами» (Львів) донеччани, однозначно, проводитимуть в інших містах. Щодо інших поєдинків, то все вирішуватиметься в залежності від примх Містера. Зокрема, він уже виступив з ідеєю провести свого роду тур по Україні.

По-друге, на стадіон ім. Баннікова в Києві, який більше нагадує тренувальну базу і де вже «Шахтар» проводив матчі, вболівальник не йде. По-третє, і в Львові, і в Одесі, де на стадіоні «Чорноморець» донеччани теж грали, за оренду спортивних арен з них запросили значні суми (від 100 і більше тисяч гривень за одну гру). І хоча ФК «Шахтар» може собі дозволити потратити на ці цілі і більші суми, але, тим не менше, і багаті люди вміють рахувати гроші. А в Тернополі, можна не сумніватися, оренда стадіону була б у рази меншою.

Єдине, прикро те, що на сьогодні вже не ведеться мови про проведення донеччанами повторного матчу Кубка України проти місцевих муніципалів у Тернополі (28 жовтня), а також про поєдинок «Шахтаря» з «Карпатами» (5 грудня), про які багато говорилося. В першому випадку на «гірників» через два дні на третій (31 жовтня) очікує вояж до Запоріжжя, де свої домашні матчі проводить луганська «Зоря». А потім у них підготовка до, мабуть, ключового матчу Ліги чемпіонів зі шведським «Мальме». Тому другий візит до Тернополя, очевидно, не входить у плани Мірчі Луческу. Для нього краще його провести в тому ж Києві.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.