У Луцьку створюють перший благодійний фонд при дитячому садку. ФОТО

У Луцьку створюють перший благодійний фонд при дитячому садку. ФОТО
Батьки діток, які відвідують ДНЗ № 3, вирішили першими скористатися нагодою створити благодійний фонд, за допомогою якого відкрито контролювати батьківські кошти.

Про це повідомили під час прес-конференції «Інновації у діяльності освітніх закладів Волині», яку провели фахівці ОМГО «Волинський Інститут Права».

Нагадаємо, влітку цього року голова правління Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Олександр Товстенюк та директор Волинського інституту права Ірина Гайдучик підписали Меморандум про співпрацю. Згідно з цим Меморандумом батьківським комітетам луцьких ДНЗ допоможуть оформитися як юридичним особам та навчать батьків оптимально використовувати кошти, вести прозору фінансову звітність.

Допомога Фонду «Новий Луцьк» полягає у фінансуванні реєстрації юридичних осіб батьківських фондів при ДНЗ міста. А також планується створення Ресурсного центру, команда якого займатиметься цією справою постійно.

Отже, за підтримки Волинського Інституту Права в ДНЗ № 3 уперше в Луцьку розпочався процес оформлення юридичної особи – благодійного фонду. На думку батьків, за допомогою такого фонду вони зможуть ефективніше використовувати кошти на потреби дитсадків, які відвідують їхні діти.

Нагадаємо, у Луцьку вже є досвід зі створення благодійних фондів при навчальних закладах. Учителі і батьки, діти яких навчаються у ЗОШ №11, наважились на своєрідний експеримент і вирішили стати першопрохідцями у створенні такого благодійного фонду у школі. Вони самі звернулися до Офісу розвитку кварталу з проханням допомогти їм зареєструватися. Так з’явився фонд «Ерудит».

Також під час прес-конференції було підписано Меморандум про співпрацю між ОМГО «Волинський Інститут Права» та деканом педагогічного інституту СНУ імені Лесі Українки Анною Лякішевою.

«Ми домовляємось про співпрацю і плануємо «впроваджувати інноваційні форми підготовки спеціалістів освітньої сфери, створювати можливості та передумови для розвитку їх творчого та наукового потенціалу, формувати готовність молодого спеціаліста до інноваційної діяльності та генерування нових знань», - зазначила Анна Лякішева.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ДНЗ, Луцьк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку створюють перший благодійний фонд при дитячому садку. ФОТО
19 жовтень, 2015, 18:51