Фільм про кримсько-татарських переселенців переглянули в Луцьку

Фільм про кримсько-татарських переселенців переглянули в Луцьку
Кінозал центральної бібліотеки для дітей за проектом «Українська сinema на бібліоекрані» продемонстрував перший кримсько-татарський фільм режисера і виконавця головної ролі Ахтема Сейтаблаева «Хайтарма».

Про це інтернет-виданню VIP повідомили організатори кіноперегляду.

В центрі сюжету фільму доля військового льотчика-винищувача майора, двічі Героя Радянського Союзу, Султан Амет-Хана і його сім’я. В історії нашої країни є дата 18 травня 1944 року, коли за наказом Сталіна була розпочата операція депортації кримсько-татарського народу.

"Та і у наш час біди кримсько-татарського народу знову продовжуються і, як 60 років тому, зі сторони того ж «братнього народу». Знов вони лишні на цій землі пращурів. Чому так?" - йдеться у повідомленні.

Багато питань виникло у глядачів і до спеціально запрошеного гостя, вимушеного переселенця з Криму Редвана Закірьяєва, який розповів історію своєї сім’ї, яка зазнала цих поневірянь в далекому 1944 році. А тепер і він сам був змушений покинути свою землю і виїхати, щоб ще більше зрозуміти, що по духу, по любові до своєї країни він є справжній українець, справжній патріот.

«Хайтарма» - це танець і в перкладі з татарської означає повернення. І думка всіх молодих людей, які прийшли на перегляд фільму, була одна - ми повернемо Крим, ми повернемо мир на нашу землю.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Фільм про кримсько-татарських переселенців переглянули в Луцьку
06 листопад, 2015, 11:52