Чому у центрі міста зносять стелу Героям Радянського Союзу. ФОТО

Чому у центрі міста зносять стелу Героям Радянського Союзу. ФОТО
Чиновники дали дозвіл на будівництво житлового масиву у центрі міста. Втім, виявилося, що на території знаходиться стела Героям Радянського Союзу, яка заважає. Тепер її зносять.

У редакцію Інформаційного агентства Волинські Новини зателефонували обурені містяни, мовляв, історичну пам’ятку на розі вулиць Шопена та проспекту імені Василя Мойсея зносять.

Як виявилося, на місці події вже частину стели розібрали.

Із цього приводу коментує ситуацію головний художник міста Ярослав Матвіїв. З його слів, цим процесом займається забудовник, бо стела на їхній території. Матвіїв запевняє, що частину історичної пам’ятки таки вдасться зберегти.

«Із початком будівництва житлового масиву, ця споруда потрапила в зону будівництва та обслуговування цього багатоквартирного житлового будинку з офісами. Так, до нас звернувся голова громадської організації спілки ветеранів, учасників війни, аби стелу перенести на територію військового музею. Ми це питання вивчали, директор музею не проти, втім, тут є проблема. Питання в тому, що стелу не можна перенести, бо вона зроблена з монолітного бетону, який у зруйнованому стані. Тому вирішили перенести лише основні елементи. Це як вихід із ситуації», - пояснює посадовець.

Зазначимо, що стела заважає приміщенню, яке зводить один із забудовників.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 72
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ламати в Неньці - загальноприйнято...
Відповісти
треба зібрати народний мітинг
гнівно засудити вандалів
зобов’язати забудовників якнайшвидше відновити шедевр монументального мистецтва
тоді, може охолонуть ватні пукани
Відповісти
А як прийнято у москалів ? Підривати будинки з мешканцями , чи рятувати заручників паралітичним газом як в Норд Ості ?
Відповісти
Коментуй вуйку про своє місто...
Відповісти
Стоїть серпомолот , під яким розстрілювали і морили голодом дідів , стоїть колорадська стрічка , під якою продовжують стріляти уже наших братів. Знести і забути як страшний сон. І на деревах замість листя будуть вішать комуністів.
Відповісти
В місках у тебе колорадська стрічка,в цій війні під цією стрічкою загинуло багато воїнів,які не були комуністами.Голову собі знеси переляк -скакун...
Відповісти
Уроди кончені!!!!!!!! Далі їм почне заважати меморіал слави і память про загиблих у Великій Вітчизняній війні!!!!!!! Стелла там нікому не заважала!!!! І як взагалі забудовнику продали землю разом ізвстановленим памятником?? Забудова, на мою думку, лише привід. Реальна причина знесення - продовження політики лоботомії теперішньої покидькової влади, яка будь якими способами намагається витравити із нашої памяті згадку про нашегероїчне минуле, про людей, які врятивали всю Європу віднацизму. А до меморіалу слави черга тако ж дійде. І благовидний привід для його знесення також знайдуть. Покидькі!!!!!!!
Відповісти
не уроди а виродки* , Друга Світова* ,пам'ятником* ,влади покидьків а не покидькової* , врятували* , також - разом *, Благовидний-? лол*, покидьки* через и. За спробу 5 , за виконання двійка, кацапчику )
Відповісти
Згоден, писав на емоціях, да і набирати текст на клаві планшету незручно, тому є помилки... Але суті це не змінює. Влада таки ПОКИДЬКОВА!!!!!! Краще бути порядною людиною, що пише іноді з помилками, аніж такою "освідченою" мерзотою. І війна була таки Великою і Вітчизняною. Ще раз зробиш аналіз граматики?
Відповісти
А навіщо ? Війну за совок ви програли , декомунізація йде повним ходом і ніяк ти цьому не завадиш. Я лише буду насолоджуватися лементом ватніків і хомо-совєтікусів спокійно попиваючи чай на кухні.
Відповісти
Дурник... тебе мають повним ходом "обранці", які проводять твою "декомунізацію"... а ти тим часом попивай собі чайок на кухні :)
Відповісти
Якщо повним ходом йде декомунізація-віддайте землі полякам,які совок загарбав у 1939 році...Діячі задрипані у вас двійні стандарти...
Відповісти
Якщо не така думка,як у вас свідомітів-скакунів-зразу кацапцик))))))Ви всі як із психодиспансеру повилазили,як можна бути такими нікчемами....
Відповісти
Скоти,нічим не брезгують,а мекаючі барани їх підтримують,добре ,що у нас є ще адекватні жителі міста...
Відповісти
Моральні виродки і ті забудовники, що руйнують і ті обранці-засранці, що дали дозвіл на будівництво. ( можновладцями назвати язик неповертається)
Відповісти
не повертається , окремо* Вчіть мову москалі , бо палєво*
Відповісти
А "палєво" - це від досконалого знання української? Ну точно "палєво".... І речення починаються з великої літери. І крапки у кінці речень ставляться. Таки "палєво"....
Відповісти
Нічого святого. Бажаю забудовникам , щоб з їхніми пам'ятниками вчинили так само. Може скоро і замість меморіалу будинок збудують?
Відповісти
Ну і де ви Романюк, Товстенюк?! Будуть вам "голоси" у неділю!!!
Відповісти
Саме про вибори й подумав.
Чи Романюку взагалі байдужий результат виборів?
Відповісти
А при чем тут Романюк? Эта афера идет еще от Кривицкого, когда он передал эту землю своему куму ректору. А вот в конце 14-го года миськрада Романюка как раз хотела вернуть в фонд города эту землю как не использованную по целевому назначению,забрать назад у института который уже два года как не существовал. И через пару месяцев резко началась стройка этого "институтского общежития". Отстроили пол-дома, поставили миськраду перед фактом, заплатили штраф миллион и имели Романюка в дупе.
Відповісти
А вот кстати и эта "студенческая общага" нарисовалась http://novobudovy.com/novobudovy/novobudovy-lutska/novobudova-m-luck-vul-shopena-ogiienka
Відповісти
Дикари. Вандалы.
Відповісти
Ну хоч один з вас на рідному "общєпанятнам" пише
Відповісти
Це все руйнує екс депутат Нікітюк Володимир і ректор неіснуючого університету Журавльов які чхати хотіли на все та історію також, вони бачать 14000 тис. За квадрат житла.
Відповісти
Новина ніби й з луцьком пов'язана , а пердаки припекло у ольгінців. Щоби всі українці так переживали за те , що робиться в кацапстані.
Відповісти
чим сильніший вандалізм і беззаконня - тим скоріше зменшується в розмірах наша соборована і нєзалєжала...
Відповісти
Швидше* замість скоріше , шановний москалю.
Відповісти
Великий мінус Романюку перед виборами, якщо не можуть захистити наше місто від тих куртеликів то такій владі в нас не місце, бо ще за 5 років Луцьк не впізнаємо... Той будинок там зовсім не вписується. Територія дитячої залізничної дороги, там де був ботанічний сад теж у власності університета, то я так зрозумів там вони можуть спокійно бувати будинки просто заплативши штраф?
Відповісти
Минус Романюку? А кто кроме него? Думаете команда, которая открыто сожгла ЦУМ в центре города будет действовать по закону? Только тогда еще забудете про дороги без ям, ремонт мостов и улиц и новостройки по 10 тыс/метр.
Відповісти
Перепрошую питання а хто такий цей Василь Мойсей і в чому його подвиг??? Люди воювали за свободу а не за гроші чи вступ до євросоюзу!!!
Відповісти
як там погода в підмосков'ї ?
Відповісти
Теперішні патріоти в своїй більшості і є колишніми комуністами...
Відповісти
а теперешні коментатори є в більшості проплаченими ботоводами з рашки
Відповісти
в 70х 80х чомусь не було таких патріотів євросоюзу))) нема духу
Відповісти
тоді ще ЄС не було , вчіть мат.частину
Відповісти
Да ну не було? Тоді вже БУЛА загальноєвропейська організація, яка мала назву "Європейське економічне співтовариство", з якої власне пізніше і виріс ЄС. Ось шенгену і євро тоді дійсно ще не було, але основа, підгрунтя, фундамент вже був і працював!!! Так що "вчіть мат. частину!!! "
Відповісти
Увага всі дописувачі та коментатори ! Ця новина захоплена Інтернет військами ЗСУ. Всі проплачені та про-московські коментарі будуть нещадно викриватися та знищуватися морально !
Відповісти
Смокчи...
Відповісти
такого не робили.єуропа дикунам закрита назавжди.а ляпин хай там живе в квартирках за американські гроші куплені.а ночью щоб всім паскудам ці героі снилися
Відповісти
Ваш брудний про-московський коментар викрито , Збройними Силами Інтернет-Військ.
Відповісти
Що палять у Збройних силах інтернет-військ? Яку саме травичку?
Відповісти
Кого Ви питаєте? Це якисйсь обкурений школяр (або студент перших курсів) нісенітниці меле...
facepalm
Відповісти
Не варто сюди приплутувати сусідню державу,мову,ображати один одного.Тут-очевидні речі:для діючої міської влади і голови немає нічого святого,крім наживи,слуги мамони,ГАНЬБА....
Відповісти
Попередження , ваш коментар може сприяти поширенню ворожої пропаганди.
Відповісти
Навіщо нам стелла з прізвищами людей які цю війну не виграла? путін же ясно сказав що Другу світову виграла росія! Відправте туди уламки того брехливого пам"ятника!
Відповісти
покидьок. А люди, чиї імена пропонується зтерти з нашої пам'яті, своє життя поклали не за інтереси олгархів, не за пільги, не за обіцяний клаптик землі. І вони мають заслуги не тільки перед Україною, а перед всією Європою. А ти продовжуй дивитися телевізор, він тебе "просвітить"...
Відповісти
які імена стерти ? Що ти си мелеш ватніку ? Їх перенесуть , а з іншого боку краще б стерли дійсно , в сторону совєтизм , мого діда застрелили "червоні друзі" ще в 39му за власний клаптик землі і роботящість , розікрали його майно. Потім в 45му ще раз прийшли і розікрали що не встигли. Загарбникам - відповідне відношення.
Відповісти
Привіт "міністерству правди України" і пану Стецю особисто. А на памятнику - імена і українців, і росіян, і євреїв, і грузинів. І всі були загарбниками? Мізкі у Вас, нешановний, хтось загарбав.....
Відповісти
Найкраще виразити свій супротив неправильній забудові - не купувати там квартири.
Відповісти
Шановний мер нашого міста це пряма ваша вина в початку будівництва цього будинку і особливо в знесенні стели ви влада і візьміть на себе відповідальнісьть за цей нерозомний поступок як ви будете дивитись в очі ветеранам і говорити про патріотичне виховання мододим лучанам
Відповісти
Ну стояла якась совкова бридота , ну перенесуть її( не знищать а перенесуть), чого ви всі показалися ?
Відповісти
Караул , тавагищи ! Совєтскій строй разрушаєца !
Відповісти
позор для керівництва міста це була стела героям радянського союзу що поклали свої життя при визволенні нашого міста від фашистських загарбників
Відповісти
А мені здавалося, комуно-фашистські загарбники звільняли його від нацистських загарбників для себе.
Відповісти
Люди, одумайтесь! ця стелля- це маленька шана воїнам,які захищали, віддавали життя за нашу землю!!! Ще живі герої Великої Вітчизняної війни! Потрібно шанувати історію!!!!!!! І місце їй- саме там,де вона і є- навпроти Меморіалу!!!!!! Серце крається від такої зневаги...і ще більше сумно від того, що багато людей підтримують ці дії... Будьте людяними, інакше ваші діти будуть повними дегенератами,якщо батьки піднімають руку на Святе!!!!! Знести Стеллу- як спаплюжити пам'ятник на цвинтарі...
Відповісти
Влада яка ставила цю стеллу , не цуралася паплюжити тисячі кладовищ і могил , весь луцьк був переритий свого часу , той же меморіал на місці цвинтаря. Совєти винищували і кидали за грати найкращих представників свого покоління ,а потім коли їм дали по писку, вони вирішили відігратися кинувши на убій мільйони напівголих , ледве озброєних солдат , наших братів у тому числі. Пам'ятка полеглим мусить бути ,але без серпомолота ,і без тої бридотної "Вітчизни", яка мало не винищила нас.
Відповісти
НУ і чим "ця" влада ліпша від "тієї"? Та паплюжила...ця паплюжить
П.С. Відписувати не потрібно... Вам все одно цьго не зрозуміти
Відповісти
Вата в тебе в макитрі..
Відповісти
Потрібно було будівництво розпочинати на декілька метрів далі від стели. мажори задовбали, бабло вирішує все. в раді одні проститутки
Відповісти
що в евролучан святим е евро та нічні вази які украінські жінкі еврорабині вже 25 років з під панів виносять
Відповісти
не герої а міфологічні особи
Відповісти
Був сьогодні біля цього пам'ятника - все вже назад відновлюють!!!! Невже схаменулися?!
Відповісти
Після виборів продовжать демонтаж.
Відповісти
Можливо. Але не вже цінізм дійшов до такої межі?
Відповісти
Гніди без совесті та памяті
Відповісти
майданутий Луцьк готується до реституції, треба повернути полякам те, що незаконно забрала радянська влада, а бидло холопів назад в польське стойло
Відповісти
а до поляків тут литовське князівство ще було, може їм повернути, а ще білорусії частину?
іди ватник, вчи матчастину.
Відповісти
А ще була і російська імперія,чому не написав скакун?
Відповісти
Скотство...
Відповісти
Всі, хто піддримує все це неподобство-тупі нікчемні барани...
Відповісти
Останні новини
Чому у центрі міста зносять стелу Героям Радянського Союзу. ФОТО
10 листопад, 2015, 19:18