У Луцьку викрили кібершахраїв-іноземців. ФОТО

У Луцьку викрили кібершахраїв-іноземців. ФОТО
Зловмисники за допомогою спеціальної техніки здійснювали факти несанкціонованих списань грошових коштів із банку.

За даним фактом слідчим відділом Луцького відділу поліції відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, інформує сектор комунікації ГУ НП у Волинській області.

В Луцький відділ поліції надійшло повідомлення від директора одного із банків про те, що в банківській установі зафіксовані факти несанкціонованих списань грошових коштів із скомпрометованих банківських карток емітованих банківськими установами США та ЄС у торгових точках обласного центру з використанням POS-терміналів банку.

У ході проведення ряду заходів працівниками Волинського відділення протидії кіберзлочинам Поліського управління департаменту кіберполіції національної поліції України зловмисників встановлено. Ними виявились 3 громадянина сусідньої держави.

Під час проведення огляду транспортного засобу, на якому пересувались шахраї, поліціянти вилучили техніку, за допомогою якої зловмисники здійснювали незаконні фінансові операції. Зокрема: ноутбук, 5 банківських платіжних карток, пристрій для запису інформації на магнітні стрічки карток (стирання та нанесення неправдивої інформації), мобільні телефони, електронні носії інформації, блок для безперебійної подачі напруги 220 Вольт. Крім цього, поліцейські вилучили побутову техніку, придбану з використанням скомпрометованих банківських карток.

На даний час сума завданих збитків становить понад 20 тисяч гривень.

Відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.3 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання від трьох до восьми років позбавлення волі. Триває слідство.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"У ході проведення ряду заходів працівниками Волинського відділення протидії кіберзлочинам Поліського управління департаменту кіберполіції національної поліції України зловмисників встановлено. Ними виявились 3 громадянина сусідньої держави."
Поліське управління?
Відповісти
Саме так! Ну так назвали після реорганізації, ну що тут зробиш!
Відповісти
Щось на сайті МВС в розділі "Структура" не знайшов Поліського управління...
Відповісти
http://www.mvs.gov.ua/mvs/control/volyn/uk/publish/article/83448
Відповісти
Останні новини
У Луцьку викрили кібершахраїв-іноземців. ФОТО
18 листопад, 2015, 17:09