На Волині розповіли про спрощення процедур оформлення землі

На Волині розповіли про спрощення процедур оформлення землі
Завдяки відповідним реформам громадянам не доведеться оформлювати земельні ділянки дуже довгий час.

Про це розповів 19 листопада в.о. начальника головного управління Держгеокадастру у Волинській області Василь Василенко на публічному громадському обговоренні засад подальшого реформування земельних відносин та перспектив функціонування ринку землі в Україні.

Раніше Кабінету Міністрів Голова Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру Максим Мартинюк презентував пакет реформ, спрямований на розвиток земельних відносин в Україні. Василь Василенко пояснив, що їх реалізація значно спростить процедури оформлення землі.

Це забезпечить запровадження спрощеного механізму виділення земельних ділянок, припинення так званої "тіньової" оренди, а окрім того реалізовуватимуть земельні ділянки державної власності виключно через земельні аукціони.

До того ж, завдяки впровадженню цього пакету реформ, середній термін проходження усіх процедур з оформлення власності на землю складатиме чотири місяці.

Всі бюрократичні процедури, пов’язані з оформленням землі, пропонують покласти на ЦНАП.

«В ЦНАПі людина відразу віддає адміністратору необхідний пакет документів, підписує договори і вже надалі за певну суму грошей її інтереси представляє представник ЦНАПу, який і найме проектну організацію. Також такий метод співпраці з ЦНАПом передбачатиме менше контактів з представниками влади», - пояснив Василь Василенко.

Також Василь Василенко розповів, що планується встановлення фіксованої ціни на документацію із землеустрою. Окрім того, обговорили необхідність призначення кримінальної відповідальності в разі самостійного зайняття земельних ділянок.

На думку Василя Василенка, щоб громадяни виконували процедури з оформлення землі згідно чинного законодавства, варто призначити відповідальність за ті чи інші його порушення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Працівники ЦНАПу будуть ганяти людей кілька місяців 100 пудов
Відповісти
Останні новини
На Волині розповіли про спрощення процедур оформлення землі
19 листопад, 2015, 17:38
У Луцьку - поетичний майдан
19 листопад, 2015, 17:19