У Луцьку активісти висловили вимоги щодо кадрових призначень в оновлену поліцію. ФОТО. ВІДЕО. ДОКУМЕНТ

У Луцьку активісти висловили вимоги щодо кадрових призначень в оновлену поліцію. ФОТО. ВІДЕО. ДОКУМЕНТ
Громадські активісти вимагають забезпечити прозорість у відборі кадрів до нової поліції та припинити повернення на посади старих одіозних керівників.

25 листопада біля управління Національної поліції у Волинській області громадські активісти влаштували пікет з вимогою припинити політичні репресії проти патріотів та скасувати призначення старих одіозних кадрів на посади в оновлену поліцію.

Громадський активіст Павло Данильчук заявив, що громада обурена тим, що на посади оновленої структури повертають керівників, які заплямували свою репутацію участю в корупційних схемах, в переслідуванні учасників Майдану та інших негідних вчинках.

Зокрема, активісти озвучили таку вимогу, як скасування призначення діяча режиму Януковича Терещука на керівні посади в Києві в оновлену поліцію, його звільнення та справедливий суд.

«В напівсекретному режимі йдуть призначення в Києві в оновлені структури Національної поліції у Волинській області. Ми виступаємо проти призначення вже у новій поліції Терещука, який тут очолював управління УМВС. Хочемо бачити реальні зміни і наскільки буде прозорим процес призначення і проведення конкурсів на заміщення посад, які повинні відбуватися за участю громадськості», - зазначив Павло Данильчук.

До пікетувальників вийшов в.о. начальника Головного управління Національної поліції у Волинській області Петро Шпига, до якого звернувся нинішній правозахисник, який довгий час працював у секторі карного розшуку Луцького міськвідділу міліції, Олексій Чайка. Він переконаний, що змін у структурі поліції не буде до тих пір, поки на посади призначатимуть ставлеників режиму Януковича або тих, які скомпрометували себе.

«Давайте дивитися правді в очі - сьогодні призначаються такі персонажі як Віскунов чи Тягунов, які є або ставленниками режиму Януковича, або все життя займалися окозамилюванням, корупційними схемами та кришуванням бізнесів. Зміна «Міліція» на «Поліція» без внутрішніх змін не відбудеться. Ми анонсуємо вимогу від громадськості про те, що потрібно створити кадрову комісію при новій поліції, куди ввійдуть члени організацій, патріоти, які не забруднили себе ні бурштинами, ні зброєю, ні іншими корупційними схемами. Громада має право долучитися до адміністративних процесів в органах внутрішніх справ», - промовив Олексій Чайка.

Своєю чергою Петро Шпига сказав, що всі призначення будуть проводитись атестаційною комісією, а наразі ж всі працівники знаходяться на посадах тимчасово і не мають ані жетонів, ані посвідчень. Тільки після проходження атестації в Києві вони матимуть право отримати нові посвідчення й жетони.


Опісля цього ініціативна група з громадських активістів разом з Петром Шпигою зайшли до конференц-зали відомства, щоб обговорити і прийняти відповідне рішення щодо озвучених вимог. Також активісти підготували звернення, яке стосувалось вищезгаданих вимог, котре віддали в руки Петру Шпизі, який, своєю чергою, пообіцяв передати це звернення Міністру внутрішніх справ Арсену Авакову.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Згоден на 100 %
Відповісти
А чому Данильчук має мати уяву про роботу поліції.Ви маєте уяву про роботу нейрохірурга,льотчика чи атомного фізика.Не хочете працювати-не йдіть.Але ви хочете :купувати хати,їздити на іномарках(як правило п'яні),бо вам все можна.Це ви дістали всіх,і коли народ підніметься втретє,то будете тікати з насиджених місць,як руді миші.
Відповісти
Данильчук не хоче цього робити? А що він взагалі робив корисного своїми руками чи мізками за все своє пагане життя!!!!! Чмо він сто відсоткове!!!!
Відповісти
Якщо Ви їздите на іномарках(як правило, п'яні), то не судіть так про всіх.
Відповісти
Данильчук не знає вже на якій гілляці повіситись.скрізь пхає свого носа
Відповісти
Якщо людина хоче про щось говорити, щось критикувати, то повинна мати хоча б елементарне уявлення про предмет дискусії. На жаль, наразі бачимо зворотнє - люди, які не мають потрібних знань і навичок, беруться керувати країно. І при цьому такі, як Ви, намагаються штучно зліпити образ ворога, відповідального за всі біди в країні. Неправильно, панянко, мислите.
Відповісти
Згоден з Вами!!!!!
Відповісти
В такому безпределу,який зараз твориться в так званій поліції виноватий сам Шпига,а причина тільки одна: він не приймає сам рішення - боїться!Слухає тільки тих хто на так званій реформі гроші заробляє торгуючи посадами!Поки буде такий керівник (Шпига) в поліції - поліції яка б могла виконувати покладені на неї обов'язки на Волині не буде!
Відповісти
Що саме маєте на увазі під виразом "безпредел" в так званій поліції, якщо не секрет?
Відповісти
дАНИЛЬЧУК-хто це?
Відповісти
На фото № 13 якийсь "Владімірскій централ"
Відповісти
Останні новини
У Луцьку активісти висловили вимоги щодо кадрових призначень в оновлену поліцію. ФОТО. ВІДЕО. ДОКУМЕНТ
25 листопад, 2015, 19:23