«Ваш син в міліції»: ковельчанку ошукав на 25 тисяч гривень псевдо-слідчий

«Ваш син в міліції»: ковельчанку ошукав на 25 тисяч гривень псевдо-слідчий
У Ковелі псевдо-слідчий ошукав жінку на 25 тисяч гривень.

Про це пише Кowel.com.ua.

В обідній час на мобільний телефон жительки Ковеля зателефонував невідомий. Відповівши, вона почула голос молодого чоловіка, схожий на голос її сина: «Мамо, у мене великі проблеми. Я – в міліції і передаю слухавку слідчому». Потім уже продовжувала розмовляти з іншою людиною, який представився слідчим.

Це був голос старшого чоловіка. Російською мовою «слідчий» запитав: «Чи маєте намір допомогти своєму сину?» «Дуже хочу допомогти», – відповіла жінка, «клюнувши» на аферу, стару як світ. «Щоб допомогти сину», якому «світило» позбавлення волі до 9 років, потрібно було протягом 20 хвилин заплатити 2 тисячі доларів США.

Потерпіла відповіла, що наразі таких грошей у неї немає, тоді шахрай запропонував сплатити половину суми. Коли вона погодилася, псевдо-слідчий наголосив, що в цілях особистої безпеки зустрічатися з нею не буде і сказав, щоб терміново перерахувала гроші за допомогою одного з терміналів самообслуговування ПАТ «Приватбанк», продиктувавши номер картки.

Продовжуючи розмову із шахраєм, ковельчанка перерахувала через банківський термінал, який знаходиться по вулиці Заводській, 25 тисяч гривень двома платежами. Чеки, за його наказом, вона порвала так, щоб це було чутно йому по телефону, і викинула до смітника. Аферист уточнив її місце знаходження, запевнивши, що через 10 хвилин разом з сином та документами під’їде до магазину «Форсаж», який теж на вулиці Заводській. Весь цей час жінка продовжувала розмову. Раптом псевдо-слідчий сказав, що вже приїхав його начальник, якому відомо про цю ситуацію і потрібно доплатити ще 10 тисяч гривень, причому за 20 хвилин, «бо в сина будуть проблеми».

Не маючи таких заощаджень, потерпіла пішла позичати гроші у сусідів, а перед тим зайшла до своєї квартири, де побачила речі, які належать сім’ї сина. Від сусідів дізналася, що то приходив її син, при цьому всьому продовжуючи розмову із «слідчим», який постійно наголошував, щоб вона не клала слухавку. Зайшовши із сусідкою до квартири сина, ошукана жінка побачила його вдома…

За фактом порушено кримінальне провадження.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Без лоха и жызнь плохаа)))
Відповісти
Останні новини
«Ваш син в міліції»: ковельчанку ошукав на 25 тисяч гривень псевдо-слідчий
27 листопад, 2015, 10:38