На сході і півдні України публіка «голодніша» на україномовну музику, - Сергій Мартинюк

На сході і півдні України публіка «голодніша» на україномовну музику, - Сергій Мартинюк
Нещодавно луцький гурт ФІОЛЕТ презентував у рідному місті новий альбом під символічною назвою «Пісні Любові на Полі Бою».

Нагадаємо, музиканти представили шанувальникам пісні з нового альбому, а також потішили кращими композиціями за шість років існування гурту.

ФІОЛЕТ називають однією з найбільш гастролюючих молодих українських команд, а от у рідному місті гурт – не частий гість. Тож журналісти ВолиньPost не могли не скористатися нагодою поставити кілька запитань фронтмену гурту Сергію «Колосу» Мартинюку.

Сергію, вітаємо Вас із виходом нового альбому та успішним, на нашу думку, всеукраїнським туром на його підтримку. А що скажете про концерт у Луцьку?

Мушу сказати, що, у порівнянні з іншими містами, за кількістю людей у Луцьку ситуація далеко не найкраща, і певні висновки я ще перед концертом зробив. Не хочеться нав'язувати себе людям, якщо їм це не цікаво. Але не кількістю все вимірюється. Ми звикли викладатися на сцені максимально, не залежно від того, скільки перед нею людей. Я від усієї душі вдячний кожному, хто сьогодні тут з нами тусив, і тим нашим друзям, які допомогли нам, щоб ми не "влетіли" на концерті і підтримали різними методами, дякуємо нашим шанувальникам, які не пошкодували ні часу, ні грошей, ми це дійсно щиро цінуємо. І саме такий післясмак формує кінцеве враження від концерту, а воно хороше, попри всі нюанси.

А які враження від туру загалом? Як примають ФІОЛЕТ, скажімо, у східних областях?

На сході України, ми вже туди їздимо років чотири, у нас уже сформована своя аудиторія. І на сході та на півдні публіка місцями «голодніша» на україномовну музику, аніж на «розбалуваному» фестивалями заході країни. Загалом в кожному місті якась своя особлива тусовка. Пам’ятні концерти і в Одесі, і в Харкові, у Львові завжди особливо круто. Навіть у найменшому клубі туру, в Чернівцях, биточком зал набився, було суперкруто, так душевно, так рок-н-рольно, що це спогади надовго. Я в принципі задоволений.

Прекрасно розумію всі ризики, зараз багато турів Україною інших команд, а фінансові часи – не найкращі. Молодь обирає, за що платити гроші, за що ні, і я дуже ціную, що знаходяться в кожному місті як мінімум по пару сотень людей, які приходять, які співають з нами, які надають сенс нашому музичному руху, тому що хто ми без них? Просто ще одна чергова група, яка хоче стати рок-зірками, а так ми спільно творимо якийсь малесенький, але феномен.

Нещодавно Ви переїхали з Луцька до Києва. Як складається Ваше життя у столиці?

Столиця ще до кінця не в курсі, що я там, адже я практично лише місяць там. Але в Києві мені круто. Київ дуже динамічний, дуже імпульсивний, і люди там дуже швидкі, цілеспрямовані, біля таких людей сам не «друшляєш», не спиш, біля таких людей хочеться рухатися. Луцьк – це була уже зона комфорту, а Київ – нова планка, яку я поставлю собі як ціль, що потрібно реалізувати. Сподіваюся, все буде добре, бо там багато друзів, колег по громадській діяльності, маса колег-музикантів, які дзвонять, підтримують. Я навіть не чекав такого. Я не боюсь новизни, я з задоволенням подивлюсь, як воно буде все розвиватись.

Але ось яка дивна ситуація: поїхав з Києва, приїжджаю через два тижні в Луцьк на перші репетиції, написав у соцмережах, шо я в Луцьку, - і одразу мільйон дзвінків. Кажу, чуваки, я ж буквально нещодавно поїхав, а 11 років був тут (сміється, - ред.).

У Луцьку на концерті у складі гурту виступив новий гітарист Вадим Захарченко, який замінив «Коліка» Тимощука. З чим пов'язані такі зміни?

Микола Тимощук проживає тепер у Польщі, неподалік від Жешува, переїхав будувати своє особисте життя. Важко було відпустити його, але таке життя. Я би дуже хотів, шоб він далі займався музикою, бо вважаю його дуже талановитим і музикантом, і саунд-продюсером, і аранжувальником. Для української музики він дуже цінний кадр, як на мене.

Сергію, чи плануєте займатися далі своїм сольним проектом?

Я думав, що вже зав’яжу з цим проектом, але все одно тягне до акустичної музики, я в ній дуже комфортно себе почуваю. Я знайшов нового гітариста в Києві, ми вже з ним нові пісні накидаємо. Вже декякі з них презентували у Києві на моєму творчому вечорі, де мене запросили читати вірші. Десь в лютому нового року матимемо акустичний тур, піано-акустичний. Там зовсім інший кайф, там всього дуже багато насправді. Тож слідкуйте за анонсами.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На сході і півдні України публіка «голодніша» на україномовну музику, - Сергій Мартинюк
06 грудень, 2015, 23:02