Лучани хочуть оновити центральний майдан Луцька. ФОТО

Лучани хочуть оновити центральний майдан Луцька. ФОТО
Сучасний вигляд луцького Театрального майдану був сформований у 70-тих роках минулого століття.

За типовим радянським проектом до 1978 року тут було споруджено приміщення театру, світломузичний фонтан, міський туалет, першу у Луцьку дев’ятиповерхівку з електронним годинником, і з того часу площа фактично не зазнала жодних принципових змін.

Яким хотіли б бачити головний майдан міста лучани, дізнавався автор матеріалу «Центральний майдан Луцька: місце, де живе «совок», опублікованого на ВолиньPost.

«Що б я там змінила? Зрубала верби і ялинки. Або заставила когось доглядати за ними, гарно підрізати, щоб мали сучасний вигляд. Зробила б клумбу сучасну біля собору, біля пам’ятника, поруч з театром. І щось, нарешті, вирішила з туалетом. Якщо міська влада не має грошей довести його до толку, хай віддадуть бізнесменам, ті знайдуть спосіб, як використати такий об’єкт в центрі міста, а не розводити хащі», – висловила свою думку 36-річна працівниця Тетяна.

Серед інших пропозицій – музей у приміщенні колишнього монастиря бернардинів, фотозона для молодят, які вінчаються у соборі, графіті на дев’ятивоперхівці з годинником.

«Мені не вистачає фарб на майдані, все таке сіре, нецікаве. Можливо, на Бім-Бомі зобразити якесь графіті з луцькою тематикою, зараз дуже багато в місті хороших вуличних художників. Хочеться, щоб місто було сучасним, європейським, а глянеш на наш Театральний майдан – так і пригадуються кадри зі старих радянських фільмів – нічого не змінилося», – каже лучанка Ольга.

ЧИТАТИ ПОВНІСТЮ: «Центральний майдан Луцька: місце, де живе «совок».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 19
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пригадуються плакати зі старих радянських часів якими затуляли трущоби та розвалюхи в Луцьку.
Давайте таке велике графіті з квітами та метеликами щоб накрило усе місто з смітниками та бідними лучанами, щоб було "весело"......аж до наступних виборів.
Відповісти
луцьк - "ґорад кантрастаф"
Відповісти
Луцьк перейменувати в Буратінфуркт-на-Стиру
Відповісти
Тогда область переименовать на НьюПалковская
Відповісти
У всьому цивілізованому світі трепетно ставляться до зелених насаджень, особливо у міській зоні. Там придумали машини, які пересаджують дорослі дерева, там будують з урахуванням збереження зеленого середовища, а не нищать його під забудову - і тільки у нас 36-річна працівниця Тетяна "Зрубала верби і ялинки" Я пропоную відновити сквер, який був знищений при будівництві драмтеатру. Зколупати асфальт і плитку, розбити газони і клумби, насадити дерева, врешті добудувати фонтан. Це було б місце відпочинку для мам і дітей, літніх пенсіонерів, театралів в очікуванні спектаклю, втомлених роботою і спекою перехожих. Створити такий собі ботанічний сад! А згодом дерева підросли б та закрили від очей потворну архітектуру театру, що більше нагадує крематорій ніж заклад культури!
Відповісти
1. Рубати треба тільки ялинки, які насаджені комуністичною владою без смаку всюди і де попало, закривають простір і перспективу. Залишити тільки ці три під новорічні свята.
Верби рубати не треба. По-перше це останні свідки того, що було на Площі до комуністичного свавілля.

2. Навряд чи вже можна відновити знищений комуністами старовинний парк, який називався Марсове Поле. Будівля театру домінує над площею і залишає зовсім мало простору для транзиту людського потоку.

3. Взагалі то сама назва "Майдан" це тюрксько-сільський архаїзм, а не міський термін.
Назвати просто - Тетральна Площа.
Відповісти
Скільки в Луцьку є більш не приглядних куточків, а взялися обглодувати кісточку з модернізацією Центру ! Так і відчувається, як баскі коні будівельної індустрії б'ють копитами у жадобі рванути за розпилом коштів (чи то пак, "замовленнями" від влади),щоб вкотре закатати їх у асфальт, бетон тощо і кинути на пів дорозі до наступного розпилу.
Ці журналісти що піднімають тему постаріють, підуть на пенсію за котру не боряться, бо боряться за наповнення кишень забудовникам, виростуть нові "майстри пера" і будуть з новим ентузіазмом шукати блохи у "папєрєдніков".
Відповісти
це цілу зиму будуть обкурювати бамбулятором укропівським щоб весною почати рити яму під новий базар під театральною площею
Відповісти
Навести ПО-РЯ-ДОК! А "рішучі зміни" хай рішучі міняли в одне місце собі всунуть - центральна площа - обличчя міста, і нема чого його кроїти на догоду черговому рехворматору, так, фонтан ДОРОБИТИ, туалети, покриття покращити, ну, може, в перспективі, підземний перехід, і КРАПКА! Ви ще собор знесіть, реформатори!
Відповісти
А фарб не вистачає - бо у "фотопрофі" небо вибите, і, напевно, очі залиті! А давайте для "достатку фарб" пі... даруйте, гейський прапор в центрі поставимо!
Відповісти
Соррі, недодивився, в ТУМАН робити фото, і плакати про нестачу БАРВ - то ппц.
Відповісти
"графіті на дев’ятивоперхівці з годинником"
Та досить з нас рябих від вивісок вулиці Лесі Українки та проспекту Волі. Один лиш будинок по Волі,5 чого вартий. Запропонуйте ще стіни луцького замку розмалювати величними графіті.
Відповісти
поверніть фонтан, або ж засадіть те корито квітами! зробіть туалет, включайте ліхтарі, бо у вечірній час центральний майдан перетворюється на темну околицю - позорище, в жодному місті такого немає!
Відповісти
Хоч не вздумайте позрізати дерева!!! Не будьте дикунами, а той фонтан то вже давно пора привести в порядок. І яке графіті ?!!! Дев'ятиповерхівці треба придати нормальний зовнішній вигляд за рахунок нормального ремонту, і отой ,, гастроном" що на першому поверсі, викинути звідти, і зробити там нормальний ресторан, як колись. А то срач розвели кругом, позорище, центр міста називається .
Відповісти
А я думаю, що з фонтану, якщо там не буде фонтану, було б добре зробити критий дитячий майданчик. Застелити все мяким товстим покриттям поставити гарні гойдалки. Тоді і люди з дітьми будуть збиратись там постійно.
Відповісти
Дерева звичайно нищити не потрібно.
Відповісти
Це жесть! Як це зрубати дерева та ялинки?! Ні ні ні і ще раз ні. Графіті це теж не дуже хороша ідея відреставрувати фасад краще. А з графіті це типу на г... начепити яксраву обгортку. Реставрація туалету - так. Ну і відновити фонтан, щоб функціонував. Хоч вже звичайний, вже не кажу про музичний.
Відповісти
Те що робили комуністи треба робити навпаки - там де вони руйнували, треба будувати. А там де комуністи будували, треба руйнувати.
І тоді будете жити не в захолусті, а в європейському місті.
Відповісти
все комуністичне знищити. Хай кругом буде свобода!
Відповісти