Луцьк не готовий до Нового року. ФОТО

Луцьк не готовий до Нового року. ФОТО
Напередодні зимових свят журналіст ВолиньPost вирішив перевірити, як Луцьк прикрашений до святкування.

Вдень місто виглядає доволі бідно, не святково. Зважаючи на повну відсутність снігу, відразу і не скажеш, що у місті витає дух свята.

Державні заклади міста підійшли до питання прикрашання своїх будівель до Нового року абияк. Зокрема, Волинська обласна державна адміністрація не вивісила жодної прикраси, так само не відчувається зимових свят і в середині приміщення – жодної ялинки, прикраси чи чогось подібного у приміщенні «білого дому» виявити не вдалось.

Не прикрасили приміщення до свят і прокуратура та обласне управління поліції, а міське управління ЖКГ обійшлося лише наліпкою на вікні з Дідом Морозом.

З урядових установ Луцька лише міська рада підійшла до питання прикрашення свого приміщення більш-менш серйозно.

Прикрашати «зелену красуню» біля мерії розпочали ще 15 грудня. Загалом, на оздоблення ялинки витратили близько чотирьох тисяч метрів світлодіодів, а також 200 метрів «дощику».

Що ж стосується головної ялинки міста, то за неї взялися ще 8 грудня. На неї повісили 24 метри світлодіодних ламп повздовж і більше 30-ти метрів горизонтально. Окрім цього, для головної зеленої красуні міста цього року зробили декілька нововведень – замість звичного Діда Мороза біля неї поставили Сніговика, а підніжжя ялинки прикрасили символом 2016 року за східним календарем – «червоними Мавпами».

Урочисте відкриття центральної ялинки відбулося 19 грудня. Під час урочистостей для гостей заходу виступили дитячі колективи, які заспівали на тематику зимових свят, обласні церковники благословили лучан на щасливий прийдешній рік, а в кінці до гостей звернувся сам покровитель Луцька – Святий Миколай.

Зауважимо, що центральна ялинка Луцька посіла восьме місце у Всеукраїнському рейтингу «зелених красунь».

Якщо повертатись від ялинок до загального новорічного оздоблення міста, то найвідповідальніше до нього поставились заклади харчування – кафе, бари та ресторани. Майже всі вони намагались якнайкраще прикрасити свої приміщення, тим самим привернути увагу клієнтів. Вдень вони приваблюють увагу вінками з хвої чи новорічними іграшками, а ввечері запалюють гірлянди, від чого нічне місто виглядає значно святковіше.

Школи, виші і бібліотеки вирішили обійтися цього року вирізаними з паперу сніжинками – схоже, єдиним снігом, який побачить місто в новорічну ніч. Виші також розташували прикрашені ялинки біля входу у своє приміщення. Хочеться також відзначити міську дитячу бібліотеку, у якій підійшли креативно до прикрашання власного приміщення, і поставили у вікні сніговика, зробленого з книг.

Місцеві магазини теж вирішили долучитися до святкового прикрашання, але вони зробили ставку на фігури Діда Мороза, які дивляться на перехожих з вітрини ледь не кожного магазину.

Зауважимо, що Луцька міська рада цього року витратила 200 тисяч гривень на створення святкового настрою для лучан. Зокрема, ці гроші вдалося зекономити за рахунок того, що вже декілька років мерія не замовляє ялинку з лісу, а прикрашає власну живу красуню. Зекономлені гроші витратили на оздоблення міста в основних точках – мікрорайон ДПЗ, проспект Молоді, парк Лесі Українки, прикрашання зелених красунь біля ЦУМа, біля головного корпусу СНУ імені Лесі Українки, площі Грушевського.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Буде сніг і буде все святково і в день
Відповісти
А війни що, нема?!
Відповісти
Війна !?! Де війна??? То в Пороха просто операція, антитерористична. В якій беруть участь і гинуть не спецпризначенці, військові, а трактористи-юристи. Війна...
Відповісти
Гаспада уехали в Женеву к семье. А ви коні нюхайте укроп
Відповісти
Давайте витрачати бюджетні кошти для "настрою" а не на дітей інвалідів.....
Відповісти
Люди, а невже не можна тогорішні гірлянди засвітити на тій самій адміністрації- чи вони, як туалетний папір-одноразові.... Чи просто поїхали прикрашати скромну (300кв.м.) чиюсь біднесеньку дачу, їй так потрібен гарний настрій, а підручні матеріали-не канають....
Відповісти
Кожен рік відмічаю, що "найбідніші" організації- банки, навіть паперову сніжинку не повісять на вікно. Напевно з поваги до клієнтів.
Відповісти
В вестибюлі ОДА на першому поверсі стоїть ялинка, не треба ляляля тут. Може просто журналіста не пустили далі прохідної і охорони, от він і не бачив. І облрада на третьому поверсі традиційно теж ялинку прикрасила.
Відповісти
А Патіо попало під цензуру??
Відповісти
Паиіо сіяє так, що аж людям у вікна сусідніх будинків сліпить)))
Відповісти
області після скорочення нема кому і святкувати! Хіба що сам Чепіжак набухається і змінить вже той приївшийся сірий костюм на костюм Санта-Клауса чи Діда Мороза!!!!!!!
Відповісти
Я непоняв, куди просцяли 200 тис грн?
Відповісти