НБУ визнав неплатоспроможним Авант-Банк

НБУ визнав неплатоспроможним Авант-Банк
Національний банк України (НБУ) зарахував до категорії неплатоспроможних Авант-Банк (Київ).

Про це повідомляється на сайті регулятора.

Відповідне рішення затверджене постановою №44 від 29 січня 2016 року.

"Враховуючи відсутність в акціонерів чітких планів щодо поповнення ліквідності банку й невиконання операцій клієнтів у встановлений законодавством термін, Нацбанк ухвалив рішення про зарахування Авант-Банку до неплатоспроможних", - зазначено в повідомленні.

За даними НБУ, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб забезпечить виплати відшкодувань 96% вкладникам. Обсяг виплати гарантованої суми вкладів становитиме близько 550 млн грн.

Як уточнив регулятор, Авант-Банк був зарахований до категорії проблемних на початку грудня 2015 року. При цьому наприкінці року стан його ліквідності значно погіршився. Окрім того, почалися надходження скарг від фізичних і юридичних осіб щодо невиконання банком своїх зобов'язань.

Авант-Банк заснований у 2009 році. Його єдиним акціонером на 8 березня 2015 року був Ігор Завацький, що є контролером ТОВ "Стабіл Холдинг", участь у якому розділена між 10 офшорними компаніями з частками 9,99% кожна (Lion International Ltd, Azure Investment Ltd, Multimedia Premier Ltd, Schuster Management Limited, Dynasty Network Ltd, Bestway Management Ltd, Lextor Ventures Limited, Capital Power Limited, Veratex Limited, Sharona Trade Limited) і Vendex Trading Corp(0,1%).

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 жовтня 2015 року за розміром загальних активів (3,274 млрд грн) фінустанова посідала 34-те місце серед 123 чинних банків.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Втікайте з Приватбанку цього року і ворюзі Коломойському кришка буде. Він сам вже втік в Женеву. Не довго фраєр танцював...
Відповісти