Смачний спосіб змiцнити iмунiтет та схуднути

Смачний спосіб змiцнити iмунiтет та схуднути
Регулярне споживання квашеної капусти омолоджує, змiцнює iмунiтет, а також сприяє виведенню холестерину.

На ринку поменшало овочiв з городу. А попереду найхолодніший етап зими, ще й сезон застуд. Як же підтримувати імунітет, щоб вiн опирався вірусам та бактеріям? Виявляється, рецепт нам відомий ще від наших пращурів, які пiдтримували здоров'я взимку - завдяки квашеній капусті, пише газета "Експрес".

- У квашеній капусті є аскорбиген - це похідна аскорбінової кислоти. Так от, навіть при тривалому зберіганні ця речовина не руйнується, а при тепловій обробці перетворюється на вітамін С, - розповiдає Наталія Банковська, кандидат медичних наук, старший науковий співробітник Національного медичного університету ім. О. О. Богомольця. - Тому цю страву можна зберігати впродовж всієї зими, регулярно готуючи салати, перші страви чи гарнір.

У квашенiй капустi є найширший спектр вітамінів i корисних речовин, у тому числi: фолієва кислота, залізо, калій, йод, кальцій, магній, марганець, натрій, фосфор, фтор, кремній, селен, мідь. Ось чому споживання квашеної капусти сприяє боротьбі з дисбактеріозом, знижує рiвень холестерину в організмі, нормалізує діяльнiсть шлунково-кишкового тракту. А ще вона має протизапальну й омолоджувальну дію. А завдяки її загальнозміцнювальному ефекту посилюється робота імунної системи.

Але треба мати на увазі, що страви з квашеної капусти не рекомендованi хворим з виразкою, при гіпертонії, діареї, жовчнокам'яній хворобі, панкреатиті та нирковій недостатності.

- А чи правда, що й розсіл з капусти - корисний для здоров'я? - Якщо розвести розсiл з квашеної капусти водою (в пропорції один до одного), матимете ліки від гастриту зi зниженою кислотністю, - говорить гастроентеролог Звенислава Костур. - Вживати слід по чверть склянки за 15 хвилин до їди, згодом варто зменшувати кількість води, а порцію розсолу збільшувати. Також відомо, що розсiл з квашеної капусти добре допомагає при геморої: за день можна випивати до двох склянок. Тож не хворійте!

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.