Черги у ЦНАПі: чи є рішення. ФОТО. ВІДЕО

Черги у ЦНАПі: чи є рішення. ФОТО. ВІДЕО
7-ма ранку, головний вхід до луцького ЦНАПу. Під дверима порожньо. Вже пізніше потроху збираються люди. Більшість із них прийшли сюди, щоб оформити закордонний паспорт. Розповідають: прийшли заздалегідь, бо в мережі Інтернет прочитали про те, що в ЦНАПі чергу потрібно займати вдосвіта.

Між тим директор ЦНАПу Лариса Карпяк на роботі з 7-ї ранку. За 15 хвилин до відкриття установи (8:45) в терміналі забирає сорок талонів для живої черги.

«Ми щодня видаємо 40 талонів для живої черги, ще 10 — це електронна. Більше людей ми фізично не можемо прийняти. Та й техніка не витримає перенавантаження, - пояснює вона. – Забираю талони відразу, щоб люди не витрачали час біля терміналу. Краще відразу роздати їх на руки».

О 9-й годині під ЦНАПом вже близько півсотні людей. Коли відкриваються двері, вони гуртом заходять та по-черзі отримують із рук директора талони. Із 40 талонів лишилося близько десятка. Вже пізніше виявилося, що чи не половина тих, хто стояв у черзі, прийшли за іншими послугами. Ці люди відразу підходять до терміналу та з допомогою консультанта отримують талони для прийому працівниками ЦНАПу.





Ті, хто хоче отримати закордонний паспорт, ідуть на 2-й поверх до 16-го кабінету. Саме там четверо працівників міграційної служби оформлюють документи. В цьому вузенькому коридорі формується вже інша черга, але вже всі з талонами.

Люди нарікають, що їм довелося годину мерзнути на вулиці, щоб отримати талон, і ще не відомо, скільки сидіти під кабінетом, чекаючи виклику.

«На мою думку, це геть не продумано, - каже лучанка Юлія. – Нехай би на талоні вказували приблизний час, коли можна прийти. В 12-й годині тут нікого немає, і працівники сидять без роботи».

Крім того, обурюються й тим, що тих, хто не має луцької прописки, працівники реєстраційної служби приймають останніми, і то якщо лишаться вільні талони.



Між тим директор ЦНАПу Лариса Карп’як пояснює: ЦНАП створювався за кошти лучан, тому саме їм надають перевагу. «Тих, хто без луцької прописки, приймають у трьох інших пунктах міграційної служби», - каже вона. Розповідає, що на роботу працівників реєстраційної служби вплинути не може, бо вони не підпорядковуються ЦНАПу.

«Робочі площі орендують працівники міграційної служби, але незабаром це перейде до органів місцевого самоврядування, і ці функції виконуватимуть адміністратори ЦНАПу." Додає, що до Нового року черг на оформлення закордонних паспортів взагалі не було. «Такий бум, можливо, пов’язаний з тим, що люди виїжджають за кордон».

Директор ЦНАПу розповідає, що людям не потрібно стояти в чергах. Щодня для оформлення закордонних паспортів є 10 талонів для попереднього запису. «Ми намагаємося, щоб ця послуга надавалась протягом дня. Людина може попередньо записатися на ту годину, коли їй зручно, та прийти».

Обіцяє: до кінця 2016 року кожен зможе в мережі Інтернет ідентифікуватися через ID-банк та замовити в ЦНАПі ту чи іншу послугу.



7-ма ранку. Біля ЦНАПу ще нікого немає
7-ма ранку. Біля ЦНАПу ще нікого немає

8-ма ранку
8-ма ранку

Лариса Карп'як забирає з автомата 40 талонів
Лариса Карп'як забирає з автомата 40 талонів

Черга за талонами
Черга за талонами

Черга перед кабінетом міграційної служби
Черга перед кабінетом міграційної служби

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ЦНАП, черга
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Сьогодні прийшов о 7:20
Отримав талон з номером 4
ЦНАП працював з 9:00, а о 9:30 я вже виходив із приміщення, подавши документи
Якість 'кульгає', але приміщення і працівники сподобались.
Відповісти
Які в 7.20????? Система запускається в 8.55.
Раніше не видає і пише на терміналі- зверніться до адміністратора
Відповісти
Дуже сподобалася дівчина,на рецепції,вічлива з людьми і зрозуміло все пояснює.
Відповісти
Зранку займають чергу на послугу паспорт або право власності...в минулий четверг ЦНАП працював з 9.00.Зайняла чергу в 8.20, талон 55...докумнти не здала...В пятницю талон 39 була в 7.15,ЦНАП працював з 8.00....документи не здала,знадобилась додаткова інформація, послугу теж надавЦНАП забрала сьогодня вдень ..чекала хвилин 15...ЇДУ ЗНОВУ ЗАВТРА..з самого ранку стояти в черзі..ТОМУ ЩО НІЯКОГО ПОПЕРЕДНЬОГО ЗАПИСУ ВЖЕ ДАВНО НЕМАЄ І НІЯКІХ ТАЛОНІВ ПОПЕРЕДНІХ НЕ ДАЄ..повідомлю результат...
Відповісти
Один раз прийшли, постояли півгодини і начинають стогнати, що їм усе не подобається. Не подобається ідіть до нотаріуса, там не потрібно стояти довго. Достав бабло з карману і все готово. А то вони хочуть безкоштовно та щей швидко. Так не буває. Тільки сир.....
Відповісти
Це все не безкоштовно! Я відповідальний платник податків. Всі оті працівники ЦНАПу отримують зарплату із моєї кишені. І я хочу аби мені надали послугу швидко і без мороки для мене.
Відповісти
До нотаріуса потрібно йти з готовими документами...Послуга в ЦНАП не безкоштовна.. я заплатила 184,00 грн. за поновлення права власності і ще майже 600,00 в кадастрі ( це офіційно)
. Але коли прийшла перший раз ще в листопаді за консультацією,то отримавши талон в 9,05 ( правда, не стояла зранку в черзі)і просидівши перед мигаючим монітором до 14,00, то я не стогнала, я вже кричала ...
Відповісти
А на рахунок сиру-теж порожняк,пройшли часи і для мишей. Те,що люди обурюються- природньо,хочем комфорту,а не черги за всім. Просто не вистачає розумної організації процесу,не лише в ЦНАПі,особливо гостро поліклініки чи навіть бум з дитячими прививками....
Відповісти
А чого обурюються не лучани. ЦНАП міста Луцька, тому і лучани мають перевагу. А то взнали, що у Луцьку закордонний паспорт дешевший на 50 гривень, ніж в інших містах і їдуть до нас
Відповісти
а чому у різних містах і районах різні ціни на одинакову послугу по оформленні тогож таки закордонного паспорта ????????
Відповісти
Повідомляю : ЦНАП працює сьогодні з 8,00. Була в 7,40. Талон № 40, в своїй черзі була 5, але талонів дають всього 10+ Вийшла в 10,00...тільки що.. документи здала...Всього була в ЦНАПі по свому питанню 6 разів, кожен раз потрібно було донести ще якійсь документ..Але поцікавилась, чи можна взяти попередній талон на паспорт або право власності на любу дату.. Попередніх талонів не дають, бо їх нема ..вже до кінця місяця... або прийдіть в понеділок о 8,00 ранку може щось буде...Претензій до працівників немає ніяких.. всі досить ввічливі і толерантні..Директор ЦНАПу ходила зранку по залу дивилась , як працюють..

Відповісти
закордонні паспорти вироблялись в паспортних столах (в недалекому минулому) то було окремо для Луцька і для області, якого біса зараз зліпили все в одну кучу ? Зробіть знову розмежування. Якщо "ЦНАП створювався за кошти лучан", то хай лучанам і надають тут послуги. А в районах відкривайте районні ЦНАПИ для жителів районів, а то якийсь дурдом.
Відповісти
відімруть рішали.
Відповісти
Останні новини
Черги у ЦНАПі: чи є рішення. ФОТО. ВІДЕО
11 лютий, 2016, 22:26