Маленькі лучани вивчали професію екскурсовода

Маленькі лучани вивчали професію екскурсовода
У рамках проекту «Екскурсоводи у відпустці» відбулась інтерактивна екскурсія Луцьком для дітей.

Про це йдеться на туристичному сайті Луцька.

Мандрівку містом провели Ольга Герасимюк, авторка книги для дітей «Побачення із древнім Луцьком», та Ніна Бочарова, директор Центральної міської бібліотеки для дітей.

Після короткого знайомства біля пам'ятника св. Миколая екскурсоводи розповіли про долю патрона Луцька, а також поділились легендами, пов'язаними з життям святого. Згодом екскурсанти пройшли вулицею Лесі Українки, ознайомились із цікавими спорудами та пам'ятниками.

На Братському мості маленькі лучани пригадали різні версії походження назви Луцька та послухали історії про його заснування. Вулицею Данила Братковського діти та дорослі дійшли до Кафедрального костелу св. Петра і Павла.

На завершення екскурсії, після розповіді про будівництво Луцького замку та князів нашого міста, Ніна Бочарова провела пізнавальну вікторину, яка перевірила уважність слухачів. «Відмінники» отримали книги від Центральної міської бібліотеки для дітей, а кожен учасник екскурсії - буклети та календарики, а також карти міста від Центру туристичної інформації та послуг.

Наступна екскурсія ознайомить усіх охочих із таємницями, які приховує Луцьк під поверхнею землі: директор ДКП «Волинські старожитності» Олексій Златогорський розповість про розкопки на території Старого міста, а екскурсовод луцьких підземель Олег Виноградов покаже славнозвісні підземелля під костелом свв. Петра і Павла. Початок екскурсії – у п’ятницю, 17 серпня, о 18.00 біля Луцького замку.

Нагадаємо, щотижневі безкоштовні екскурсії відбуваються у рамках проекту «Екскурсоводи у відпустці», ініціаторами якого є Центр туристичної інформації та послуг та управління міжнародного співробітництва та туризму Луцької міської ради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Маленькі лучани вивчали професію екскурсовода
13 серпень, 2012, 10:42