Хто збудує лучанам садочки?

Хто збудує лучанам садочки?
У Луцьку бракує місць у дитячих садочках, та й ті, що є – перевантажені: на кожних 100 місць садочки відвідує 149 дітей.

Про це йдеться у статті Оксани Власюк «Діти, куди вас подіти: у Луцьку катастрофічно бракує місць у дитсадочках», опублікованій на ВолиньPost.

Нині у Луцьку функціонує 40 дитячих садочків. А місць бракує. Батьки записують дітей у чергу з перших днів їхнього життя.
У луцьких дитсадках загалом діє 389 вікових груп, які відвідують 10 727 дітей. Освітяни кажуть, що садочки перевантажені: на 100 місць – 149 дітей. А у черзі ще більше тисячі.

У луцькому садочку №10 на 240 місць – 280 дітей. Завідувачка Валентина Костюк, каже і про інші причини пере наповненості закладів: «Часто буває, старша дитина ходить в садочок, і батьки хочуть прилаштувати у сюди ж і меншу, яка не проходить за електронною чергою».

Беруть до садочку й тих, хто за чергою може не проходити, але має пільги. Також позачерговому зарахуванню підлягають діти, батьки яких знаходяться у зоні проведення АТО.

Чиновники, як завжди, «віднікуються», розводять руками і кивають на порожню казну. Молоді ж сім’ї шукають житло у районі, де вже побудовані дитячі садки чи передбачені у плані забудови.
Щоправда, забудовники не поспішають у своїх нових житлових комплексах створювати ще й соціальну інфраструктуру.

Хоча навіть з точки зору бізнесу збудувати садочок поряд з новим будинком – це значить у кілька разів підняти привабливість своїх квартир на ринку.

Читати повністю статтю «Діти, куди вас подіти: у Луцьку катастрофічно бракує місць у дитсадочках»

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нема прописки нема садочка)) багато місць звільниться)
Відповісти