Луцькі школярі ознайомились з роботою поліцейських. ФОТО. ВІДЕО

Луцькі школярі ознайомились з роботою поліцейських. ФОТО. ВІДЕО
Учні 6-Б класу Луцького навчально-виховного комплексу №10 побували на гостинах у Головному управлінні Національної поліції у Волинській області.

Повідомляє ГУНП у Волинській області.

Школярі відвідали чергову частину поліції, ознайомилися з роботою
диспетчерської служби «102», особливостями праці вибухотехніків і кінологів.

Розпочалася екскурсія для школярів із серця поліції – чергової частини волинської поліції. Її провів керівник цього підрозділу Вадим Дяк. Із особливою цікавістю учні слухали про електронні браслети та принцип відслідкування осіб, до яких суд ухвалив застосувати браслети. Також дітям продемонстрували спецзасоби, зброю та надали можливість приміряти бронежилети і каски. Після цього, школярам показали колцентр екстреної лінії «102». Учням розповіли, що усі дзвінки із номеру 102 потрапляють саме до цієї диспетчерської служби. Оператори приймають їх та скеровують відповідні наряди поліції на місце злочинів та інших події.

Працівники вибухотехнічного сектору волинської поліції на чолі із керівником сектору Ігорем Заболотним представили школярам експозицію макетів зброї, вибухівки, пристроїв для знищення вибухових речовин і металошукачі. Школярі охоче спробували відшукати металічні предмети за допомогою металошукача. Залюбки разом із вибухотехніками фотографувалися в амуніції й з макетами зброї.



Окрім цього, фахівці кінологічного центру продемонстрували учням вміння вівчарки Джолі виконувати різноманітні команди. З цікавістю діти спостерігали й за тим, як Джолі уміло серед декількох черевиків відшукала взуття їх однокласника.

«Такі заходи співробітники сектору ювенальної поліції області проводяться постійно. Їх мета - популяризація роботи поліції та прищеплення дітям поваги до професії та довіри до поліцейського», - зазначив інспектор сектору ювенальної превенції в області Валерій Вавілов.

На завершення екскурсії школярам розповіли про історію органів внутрішніх справ Волині та продемонстрували експозицію у музеї волинської поліції.




































Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцькі школярі ознайомились з роботою поліцейських. ФОТО. ВІДЕО
17 березень, 2016, 15:04