Селяни пікетували Волинську облдержадмінстрацію. ФОТО

Селяни пікетували Волинську облдержадмінстрацію. ФОТО
Більше сотні волинських селян вийшли 16 серпня під стіни облдержадміністрації, щоб закликати обласну владу втрутитися у розв’язання проблеми розрахунків за здане молоко.

Активну участь в протестній акції взяли й опозиційні політики, зокрема, ті, що балотуються до парламенту, повідомили у прес-службі громадської організації ОПОРА у Волинській області.

В акції під назвою «Геть молочну мафію» взяли участь мешканці Ратнівського, Старовижівського, Ковельського та Рожищенського районів Волинської області.

Мітингувальники вимагали в керівництва області вплинути на ситуацію із заборгованістю молокопереробників перед селянами за здане молоко.

Учасники акції виголосили, що за даними ОДА станом на початок липня цього року заборгованість перед селянами сягає близько 14 мільйонів гривень, з них близько 5,5 мільйона боргують ВАТ «Рожищенськиий сирзавод», ВАТ «Ковельмолоко» та ЗАТ «Ратнівський молокозавод».

Окрім того, протестувальники вимагали у керівницвта ОДА залучити закупівельників молока з інших областей, збільшити мінімальну закупівельну ціну молока та зобов’язати збирачів молочної продукції укладати з селянами договори про здачу молока.

Помітингувавши під будівлею обласної ради, селяни зайшли у приміщення та почали вимагати зустрічі з головою ОДА.

Під тиском людей голова облдержадміністрації Борис Клімчук пообіцяв, що ситуацію в найближчий час буде урегульовано. Так, молокопереробні підприємства ліквідують половину заборгованості перед людьми до 26 серпня, а впродовж вересня заключать договори із селянами, щоб ті мали юридичні підстави вимагати оплати за молоко через суд.

У разі невиконання цих домовленостей пікетувальники обіцяють продовжити свій протест та перекрити міжнародну трасу Київ-Варшава.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Панам Івахіву та Єремеєву треба замислитись.Сьогодні Гузь привіз з собою 30 чоловік,а завтра ....:)А якщо сюди пришлють перевірку з Генпрокуратури(невиплата грошей та несплата податків в особливо крупних розмірах) то і Борис Петрович не допоможе.Таке може вилізти,що і з депутатством можуть попрощатися..:)
Відповісти
Гузь і молоко? Пан певне поспішає собі файне ім'я заробити до виборів.
Відповісти
Ви запізнились рівно на півтори доби.
Відповісти
Ні. не запізнилися: http://www.volynpost.com/news/6644-seliany-prosyly-klimchuka-dopomogty-povernuty-groshi-za-moloko
Відповісти
А слабо Гузю до офісів молокопереробників людей підвести? :) Від охорони по ребрам получе разом з Банадою і все! А то знайшли... Клімчук їм заборгував чи молокопереробники?!
Відповісти
Останні новини
Селяни пікетували Волинську облдержадмінстрацію. ФОТО
17 серпень, 2012, 17:59