Масові старти «Луцької багатоденки». ФОТО

Масові старти «Луцької багатоденки». ФОТО
З 29 по 31 березня 2016 року в паркових зонах міста Луцька відбудуться масові старти для учнівської та студентської молоді зі спортивного орієнтування «Луцька багатоденка», організовані обласним Центром туризму, спорту та екскурсій спільно з Луцьким міським центром туризму, спорту і краєзнавства.

Ці змагання щорічно проводяться в період весняних канікул з метою залучення дітей до здорового способу життя, активного та цікавого відпочинку на природі, - повідомляє прес-служба Волинського центру туризму.

Понад 170 школярів та студентів взяли участь у стартах першого дня, які відбувались у парковій зоні на вулиці Потебні. Цікаві та динамічні дистанції підготували організатори змагань для дітей різного віку - від 6 до 18 років, де кожен міг випробувати свої сили, продемонструвати вміння та навички орієнтування на місцевості.

Юні спортсмени долали маршрут від 800 м в молодших групах до 1,5 км в старших, орієнтуючись за картою, у пошуках контрольних пунктів, які були встановлені в парковій зоні.

Паркове орієнтування є досить популярним видом спорту в світі, адже доступне кожному і не вимагає великих фінансових витрат. Цей вид спорту поєднує і фізичне, і розумове навантаження одночасно, бо від того, наскільки вміло і тактично правильно спортсмен спланує свій рух по дистанції у пошуках контрольних пунктів, залежить його результат.

У туристсько-спортивних гуртках дітей вчать азам орієнтування у просторі, вмінню долати природні перешкоди та давати собі раду в екстремальних ситуаціях, якщо заблукав. Ці знання і вміння важливі як для дітей, так і для дорослих.

Старти 30 березня відбудуться на території Луцької загальноосвітньої школи №10, а 31 березня – у парку культури та відпочинку імені Лесі Українки.

Початок о 12 год.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Масові старти «Луцької багатоденки». ФОТО
29 березень, 2016, 22:45