У офшорах Президента ГПУ не побачила злочину

У офшорах Президента ГПУ не побачила злочину
ГПУ не бачить складу злочину в опублікованій ЗМІ інформації про Петра Порошенка.

Про це в ефірі телеканалу 112 Україна заявив прокурор ГПУ Владислав Куценко.

"Заявляю офіційно, що за попереднім вивченням інформації, яку розповсюджують окремі ЗМІ про порушення законності президентом України Петром Порошенком, то ГПУ в цих заявах та інформації ніякого складу злочину не бачить. Ми звертаємося до всіх народних депутатів України, представників громадськості, не втягувати ГПУ в політику і діяти у відповідності з законами, із Конституцією. За Конституцією, будь-які розслідування, пов'язані з президентом України, не підслідні ГПУ. Є закон, є Конституція, стаття 111, яка визначає порядок розслідувань по відношенню до президента України і на будь-якому етапі розслідування органи прокуратури до нього не залучаються", - заявив Куценко.

"Що стосується пані Гонтаревої, то це стосується наших колег НАБУ, вони мають право розпочати кримінальне провадження, і звичайно представники антикорупційної прокуратури будуть здійснювати нагляд у такому провадженні", - зазначив він.

Зауважимо, що Національне антикорупційне бюро України заявляє, що не буде вести справи щодо офшорів президента України Петра Порошенка. У бюро підкреслюють, що згідно із законом України "Про Національне антикорупційне бюро України" та Кримінально-процесуальним кодексом, НАБУ не може заводити справи проти чинного президента.

Раніше повідомлялося, що десятки ЗМІ по всьому світу одночасно опублікували матеріали про власників великих офшорів, ґрунтуючись на даних "Панамського архіву" - збірки документів про офшорні схеми маловідомої фірми з Панами Mossack Fonseca.

Згідно з документами, Порошенко в 2014 р. заснував три офшори для початку реструктуризації своєї корпорації Roshen.

Зазначимо, що відповідно до статті 111 Конституції України, президент України може бути усунений з поста Верховною Радою України в порядку імпічменту у разі вчинення ним державної зради або іншого злочину.

Питання ініціюється більшістю від конституційного складу Верховної Ради України. Лідер РПЛ Олег Ляшко вже заявив, що ініціює початок процедури імпічменту президента і вимагає зібрати Раду на позачергове засідання.

Для проведення розслідування Верховна Рада України створює спеціальну тимчасову слідчу комісію, до складу якої включаються спеціальний прокурор і спеціальні слідчі. За наявності підстав Верховна Рада України не менш як двома третинами від її конституційного складу приймає рішення про звинувачення президента України.

Рішення про усунення президента України з поста в порядку імпічменту приймається Верховною Радою України не менш як трьома четвертими від її конституційного складу після перевірки справи Конституційним судом України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
це українська практика ведення бузнесу! Наш майданутий ...
Відповісти
хто б сумнівався це ж мільйони прокурори сліпі а не копійки.
Відповісти
дєржи, дєржи вора. поймать его пора. но, как известно, что непойманый - не вор
Відповісти
Я навіть і не сумнівався! В Україні і далі править бабло а не закон :(
Відповісти
уявляю Обама ховає гроші американців у офшорах...дурні терплять
Відповісти
Та офшори то таке, в нас законно гроші не заробиш, от тільки сумно що всі ці операції проводились коли знищували наших хлопців в Іловайську( Просто показали що в нашого президента на першому місці(
Відповісти
все-то таке, їм розказали що Янукович- диктатор, от вони і стрибають. А те що країна в дупі- то таке((
Відповісти
А люди поверили что наш президент чесний і цукерки дорожчають щоб на дітях зароляти. А в країні нашій заробити ніде треба їхати за кордон горбатитись . Справедливості немає!!!!!!!!!!!!
Відповісти
Останні новини
У офшорах Президента ГПУ не побачила злочину
04 квітень, 2016, 21:26