У Луцьку бійці АТО створюють «прострілені» ікони. ВІДЕО

У Луцьку бійці АТО створюють «прострілені» ікони. ВІДЕО
У Луцьку демобілізовані бійці АТО почали створювати «прострілені» ікони.

Новий жанр образотворчого мистецтва учасники арт-терапії в рамках проекту Тетяни Мялковської АРТпостріл, назвали сакральною баталією, - йдеться в сюжеті Громадського.Волинь.

«Ми вставили пулі для того, щоб люди, які будуть дивитися, зокрема діти, молодь, вони відчували те, хто малював ці ікони. І ми хочемо написати і подати додатково тексти. Написати, що ось ця пуля не долетіла до тебе 2500 кілометрів, бо її зупинив автор цієї картини і його побратими, які захищали наші землі», – каже художниця.

Тепер роботи готуються до виставки у Радомишлі на Житомирщині, яка розпочнеться 16 квітня.

«В Радомишлі є замок, в тому замку є найбільша колекція хатніх ікон. Це були ікони, які малювали не іконописці, а прості люди. Вони їх малювали для себе. Це була така народна традиція. І у нас якраз теж такі ікони. Хлопці малюють народні ікони, а не написані за канонами», – розповіла художниця-волонтер Марія Оліферук.

Учасник бойових дій Сергій Петрина на арт-терапії спершу малював пейзажі. Нині пише ікони. Одна з робіт – «Страсті Господні». Її особливістю є те, що Ісус зображений у жовто-блакитних кольорах, Іуда – у кольорі георгієвської стрічки, а римські воїни – у одностроях з російською символікою і кольорами російського прапора. Інша робота – «Покрова», написана на сучасний лад.

«Над нею книга з двома псалмами. Псалом 90-ий – молитва-оберіг для тих, хто воює, а псалом 50-ий читають тоді, коли страшно», – розказав автор ікони.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
божевілля нинішніх - безмежне...
Відповісти