У Львові двом патрульним загрожує до 8 років тюрми. ВІДЕО

У Львові двом патрульним загрожує до 8 років тюрми. ВІДЕО
Двом патрульним поліцейським Львова можуть присудити від трьох до восьми років ув’язнення за нібито перевищення службових обов’язків. Патрульна поліція вимагає об’єктивного розслідування.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці Патрульної поліції Львова.

Як зазначається, 5 грудня 2015 року патрульні помітили на розі вулиць Стрийська – Максимовича автомобіль ВАЗ, який перетнув перехрестя на червоний сигнал світлофора. Коли патрульні зупинили автомобіль, водій заперечив порушення і запевнив, що проїхав на жовтий сигнал та відмовився пред’явити документи. На неодноразові вимоги патрульних не реагував.

На місце викликали слідчо-оперативну групу, оскільки водій не дав патрульним можливості переконатись, що документи не підроблені.

Коли приїхали слідчі, чоловік поспілкувався із ними, однак документів так і не надав. Пасажирка заважала роботі патрульних і порадила йому поїхати. Після цього він швидко попрямував до автомобіля та намагався сісти за кермо. Чоловіка затримали та доставили в райвідділ, де встановили його особу. Склали протокол за порушення ПДР.

Також у відділі поліції склали адмінпротокол за статтею 185 – злісна непокора законним вимогам патрульних.

«Ми надали всі докази суду першої інстанції, включно з відеозаписами нагрудних камер поліцейських. Суддя Сихівського районного суду у постанові зазначив, що ознайомився з відео і побачив, що інспектор понад 30 разів упродовж 40 хвилин коректно озвучив вимогу пред’явити документи, визначені п.2.1 Правил дорожнього руху України. Крім того, водію роз’яснили, що він вчиняє адміністративне правопорушення, а також про відповідальність за такі дії. Сихівський районний суд визнав винним чоловіка у злісній непокорі законним вимогам патрульних. І оштрафував на 136 гривень», – йдеться у повідомленні.

Невдовзі правопорушник подав апеляційну скаргу.

«Однак, на нашу думку, Апеляційний суд не взяв до уваги докази та неправильно оцінив всі обставини справи – скасував постанову суду першої інстанції. Відтак, згаданий раніше правопорушник поскаржився до прокуратури щодо перевищення влади та службових повноважень працівниками патрульної поліції. Патрульна поліція вимагає прозорого розслідування і готова співпрацювати зі слідством та надати всі матеріали по цій справі», – заявляють у Патрульній поліції Львова.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Саме через таких водіїв наша "нова" поліція потихеньку перетвориться на нашу "стареньку" міліцію.
Відповісти
Все правильно водій зробив. В Луцьку теж будемо тих сварщиків вчити.
Відповісти
Нова поліція це бєздарі і неуки
Відповісти
А "сварщикиків" водіїв хто буде вчити!? Звісно всім краще на лапу дати і далі вгашеним їхати а потім збити дитину чи велосипедиста, всім краще на тротуарі припаркуватися і послати всіх нах. Для чого нам закон, ми люди і є закон, що "хотім" те і робимо.
Відповісти
та таких водіїв-гнид потрібно мордою в землю, а гратися з ними в дитячому садку
Відповісти
якщо водій з тридцятого разу не розуміє що потрібно згідно вимог законодавства предявити документи поліцейському то такого водія потрібно позбавити водійського посвідчення та направити на психіатричну експертизу так як видно явні відхилення
Відповісти
Останні новини
У Львові двом патрульним загрожує до 8 років тюрми. ВІДЕО
08 квітень, 2016, 01:38