Ситуацію з незаконним видобутком бурштину на Сарненщині вдалося стабілізувати, - поліція

Ситуацію з незаконним видобутком бурштину на Сарненщині вдалося стабілізувати, - поліція
Завдяки злагодженим діям оперативного штабу та правоохоронців, задіяних для припинення незаконного видобутку бурштину, ситуація на Сарненщині стабілізувалася.

Станом на 10 квітня кількість повідомлень, які надійшли від працівників Держлісгоспу та самих жителів району щодо нелегального видобутку "сонячного" каменя, зменшилася втричі. Про це повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на департамент комунікації Нацполіції.

Згідно з повідомленням, з початку роботи оперативного штабу, який діє на Рівненщині, з 3 квітня, в поліцію надійшло 65 повідомлень про незаконний видобуток бурштину, 11 з них містили ознаки кримінального злочину, відомості за якими внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань і відкриті кримінальні провадження.

Протягом тижня правоохоронці вилучили 4 мотопомпи, один транспортний засіб і півкілограма видобутого старателями бурштину-сирцю.

"Це не єдиний район, у якому правоохоронці навели порядок з незаконним видобутком бурштину, - повідомив начальник Головного управління Національної поліції в Рівненській області Сергій Князєв. - Поступово оперативний штаб спрямовуватиме свою роботу на визначення шляхів подолання цієї діяльності і в інших районах краю. Крім того, вчора правоохоронці Рівненщини перевіряли на причетність до цього бізнесу співробітників поліції. В одному з відділень поліції північних районів області проводилися обшуки у службових кабінетах. Під час слідчих дій в інших приміщеннях було вилучено чотири мотопомпи".

Керівництво Головного управління Національної поліції області сприяло безперешкодній роботі спільної групи з числа прокуратури, СБУ та управління внутрішньої безпеки поліції. Подальшим проведенням розслідування займатиметься прокуратура області.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ситуацію з незаконним видобутком бурштину на Сарненщині вдалося стабілізувати, - поліція
10 квітень, 2016, 17:53