У Луцьку заклали капсулу під будівництво житла для сімей загиблих бійців АТО. ФОТО

У Луцьку заклали капсулу під будівництво житла для сімей загиблих бійців АТО. ФОТО
На перехресті вулиць Конякіна та Гордіюк 23 квітня урочисто заклали капсулу у фундамент та освятили початок будівництва багатоповерхівки, в якій отримають квартири сім’ї тих, хто віддав життя, захищаючи Україну у зоні АТО та виконуючи військовий обов’язок в Афганістані.

Втілюючи в життя соціальну ініціативу, забудовник – ПрАТ «Луцький домобудівельний комбінат» – безкоштовно передасть у користування 10 квартир для сімей загиблих воїнів. Більше того, вже сьогодні ключі від двох квартир на вулиці Іващенка, 2 вручили сім’ям загиблих воїнів АТО Романа Лучука та Олега Вишневського.

Такий проект – перший на Волині і один з перших в Україні. Про це розповів генеральний директор ПрАТ «Луцький домобудівельний комбінат» Руслан Вайман.

«Для нас важливо, що тут буде житловий комплекс, де буде 40 тисяч метрів квадратних житла, важливо, що буде сотні робочих місць, буде чимало мільйонів відрахувань у міський бюджет, але найважливіше – це те, що 10 сімей загиблих Героїв отримають тут житло.

Ми у постійному боргу перед цими сім’ями і намагаємось хоча б якось його компенсувати», – переконав забудовник.

Очільник Волинської ОДА Володимир Гунчик висловив надію на те, що згодом таку ініціативу втілюватимуть і інші забудовники міста.

«Влада не тільки робить сама, а й сприяє тим, хто робить щось добре разом з нею. Руслан Вайман сьогодні започатковує ще одну сторінку у вирішенні житлового питання наших Героїв АТО та їхніх родин. Я хотів би, щоб ця традиція дійшла до усіх будівельних компаній. А завдання влади – сприяти тому, щоб такі проекти реалізовувалися і були успішними», – резюмував голова облдержадміністрації.

Як повідомив Луцький міський голова Микола Романюк, наразі готують ще одну земельну ділянку, де невдовзі можуть збудувати велику кількість помешкань, 20% з яких – віддадуть сім’ям учасників АТО. Про це градоначальник Луцька наразі спілкується із головою наглядової ради ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536» Віктором Чорнухою.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, який освятив початок будівництва, запевнив, що такі справи супроводжує Божа благодать.


«Ми своїх Героїв не забуваємо. Надіємось, що їхні родини зможуть відчути хоча б побутовий затишок, бо душа їхня вже не може бути спокійною. З Божим благословінням втілюються такі добрі наміри», – висловився священнослужитель.

Опісля урочистого закладання капсули усі охочі рушили до двох нових квартир на вулиці Іващенка, 2, де митрополит Михаїл освятив нові помешкання.








Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку заклали капсулу під будівництво житла для сімей загиблих бійців АТО. ФОТО
23 квітень, 2016, 20:59