До знаку міст-партнерів Луцька доєднався Білосток. ФОТО

До знаку міст-партнерів Луцька доєднався Білосток. ФОТО
До знака міст-партнерів, що знаходиться у луцькому сквері «Зоряний», доєднали стрілку «Білосток».

Це відбулося 25 серпня, у День міста, повідомили у відділі інформаційної роботи Луцької міської ради.

Розпочинаючи урочистості з цієї нагоди, заступник міського голови Василь Байцим повідомив, що є протокол про наміри, а скоро буде підписано угоду про співпрацю з містом Білосток.

Міський голова Микола Романюк запросив членів делегацій міст-партнерів подивитися на символічну земну кулю, де є знак, що вказує на їхню країну.

Президент міста Білосток Тадеуш Трусколяскі у своєму виступі зазначив, що між Луцьком і Білостоком давно налагоджені культурні і спортивні зв’язки, а тепер розвиваються й економічні, і висловив сподівання, що вони будуть міцнішати.

На чотириметровому металевому дороговказі у вигляді сфери зі стрілками представлено дев'ять міст-побратимів Луцька: грузинський Горі, китайський Цянгтан, литовський Тракай, білоруський Брест та польські міста Люблін, Жешув, Торунь, Ольштин і Білосток. Внизу розміщена плита з написом «Луцьку – 925» та назвами спонсорів. У 2010 році, саме тоді, коли Луцьку було 925, відкрили цей знак.

Бронзовий монумент сконструйований таким чином, що всі шляхи від міст-побратимів ведуть до Луцька. Таке архітектурне рішення можна розцінювати як запрошення на гостину. Цей знак має декоративне значення як мала архітектурна форма та носить науково-пізнавальний аспект.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Бронзовий монумент сконструйований таким чином" - вроде бы чугунный. Какой толк от этого побратимства? Только что и ездят депутаты туда-сюда водки попить.
Відповісти
Останні новини
До знаку міст-партнерів Луцька доєднався Білосток. ФОТО
27 серпень, 2012, 09:00