Волинь прощається з Білоруссю: міста розривають партнерські угоди

Волинь прощається з Білоруссю: міста розривають партнерські угоди
Волинські міста, що мають серед партнерів білоруські населені пункти, розривають із ними відносини через те, що Білорусь стала фактично союзником Росії у війні з Україною.

Так, сьогодні, 28 квітня, Ковельська міська рада вирішила розірвати договір про співпрацю з білоруським містом Пінськ, з яким «браталися» з 2003 року.

За таке рішення проголосували 22 депутати.

Договір розірвали в односторонньому порядку, враховуючи факти неприпустимих дій Республіки Білорусь щодо України, а саме щодо підтримки та участі в збройній агресії Російської Федерації щодо України, що призвела до тисяч жертв серед українців.

На сайті Ковельської міської ради серед міст-побратимів вказаний і білоруський Щучин.



Але щодо розірвання зв’язків із цим містом проекту рішення не було. Це пояснив міський голова Ковеля Ігор Чайка. «Щучин не є офіційно партнером Ковеля. Він був партнером в реалізації проекту будівництва транскордонного центру діалогу культур. Це була тристороння угода, обмежена в часі, в рамках програми добросусідства ЄС Польща -Білорусь-Україна. Проект закінчився і партнерство – теж», – сказав він під час сесійного засідання.

Окрім того, 12-го квітня угоду співробітництва з білоруським містом Барановичі припинив Нововолинськ. Зауважимо, що Барановичі – це місто, яке надає свій аеродром для запуску ворожої авіації та ракетних ударів.

Щодо Луцька, то серед його міст-партнерів поки є білоруський Брест.

Учора, 27 квітня, це питання на сесії Луцької міської ради порушила депутатка Алла Доманська.

«Через те, що з Білорусі на територію України летять ракети, прошу припинити партнерські відносини з містом Брест. Не називати його місто партнером у майбутньому, не зазначати як місто-партнер в програмі підтримки бізнесу і зменшити кількість міст-партнерів Луцька до 17», – озвучила свій запит депутатка.

Тож, Луцький міський голова Ігор Поліщук дав протокольне доручення управлінню міжнародного співробітництва та проектної діяльності опрацювати це питання та винести відповідний проект рішення на сесію.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
білоруси стали Людоїдами українців
Відповісти