У Луцьку вшанували ветеранів Другої світової війни. ФОТО

У Луцьку вшанували ветеранів  Другої світової війни. ФОТО
4 травня лучани - ветерани праці і Другої світової війни зібралися у Луцькому будинку вчителя, де для них відбувся мистецький вечір.

Про це повідомляє Волинська правда.

Захід організував колектив Луцького будинку вчителя спільно з освітянами обласного центру. Таке вшанування ветеранів Другої світововї війни, які потрудилися також і на педагогічній ниві, тут відбувається вже 25 рік поспіль, хоча, звісно, з роками ветеранів приходить все менше.

Розпочав концертну програму виступ ансамблю ветеранів освіти Луцького будинку вчителя «Вишенька», який виконав кілька пісенних композицій, зокрема відому пісню воєнних літ «Дороги».

Виступили перед ветеранами і наймолодші – вихованці луцького ДНЗ №5, а учасники гуртка «Мистецтво слова» Палацу учнівської молоді, продекламували вірші.

Діти також вручили ветеранам букетики квітів. Інструментальне пупурі на тему мелодій воєнних літ виконав гурт «Сузір’я», дівчата з вокального квартету «Квіти Волині» заспівали композицію «Журавлі».





Своїми фронтовими спогадами ділилися і ветерани. Так, голова волинського комітету партизанів і підпільників Іван Глущук, розповів, що у партизанський загін у часи війни потрапив ще зовсім юним хлопчиком, згодом закінчив Луцький педінститут і працював вчителем історії.

А колишній вчитель луцької 17-ї школи Павло Шейко, брав участь у боях із Квантунською армією Японії. 18-річним хлопцем йому довелося впровдовж місяця навчитися керувати танком Т-34 та взяти участь у взятті міста Мукден у північно-східному Китаї.





Ветерани подякували організаторам заходу за увагу, не оминули вони у своїх виступах і сучасні події.

«Ми гордимося нашими хлопцями, які нині боронять Україну на її східних рубежах. Це – і наше виховання, вони наслідують наш приклад. І ми завжди будемо захищати нашу рідну землю, нашу Україну від усіх загарбників», - сказавголова Волинського комітету партизанів і підпільників Іван Глущук.



















Тих, хто загинув за Україну як у роки Другої світової війни і тих, хто віддав своє життя у зоні АТО, присутні вшанували хвилиною мовчання. І висловили щире сподівання, що над українською землю знову запанує мир, і припиниться війна.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Математика це точна наука. Тому навіть 18 + 75 = 93. Скажіть, кому з цих самозванців хочаб 90??????? А особливо той що у вишитій краватці - гнида ще та.... Справжні ветерани і дійсно герої давно спочивають, і ні за яких обставин не носили "іконостас" на показуху, а мовчки скорбили за своїми полеглими товарищами. А ці тилові і НКВДистські щурі , які завше сиділи де "тепло" постійно ходять на всі "збіговиська" та ще й вимагають якоїсь особливої уваги крім всіх матеріальних допомог. Не треба далеко ходити, просто перевірити "іконостас" з документами на ці "нагороди" і все стане на свої місця...........
Відповісти
Останній рік народження, який призивався в діючу ЧА - 1927 (у 1945 їм було по 18 років, хоча забирали й тих, кому не виповнилось 18. Так забрали мого покійого тата, 1927 року народження). Тобто наймолодшим, РЕАЛЬНИМ, ветеранам зараз 89 років.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку вшанували ветеранів Другої світової війни. ФОТО
04 травень, 2016, 22:51