«Діти заводу» «Кромберг енд Шуберт» змагались у шаховому турнірі. ФОТО

«Діти заводу» «Кромберг енд Шуберт» змагались у шаховому турнірі. ФОТО
Шахи – захоплююча гра, що поєднує у собі спорт, мистецтво і науку.

Це змогли підтвердити юні гросмейстери, які взяли участь у шаховому турнірі.

Турнір був організований ТОВ «Кромберг енд Шуберт» і приурочений до Дня захисту дітей. Тут мали можливість спробувати свої сили як і початківці, так і досвідчені гравці, які професійно займаються шахами вже багато років. У змаганнях взяли участь 50 дітей з Луцької шахової школи, Ківерець та школи "Кромберг енд Шуберт".

Варто зазначити, що вже рік при заводі функціонує дитяча школа шахів. Вона була створена з ініціативи батьків, які працюють на підприємстві і не байдужі до цієї захоплюючої гри.

Ось що про відкриття цієї школи нам розповів Валерій Васін, тренер і один з ініціаторів її заснування: «Ідея створення школи зародилася в минулому році. Підприємство святкувало десять років, і ми вирішили з цієї нагоди провести шаховий турнір. В ньому також взяли участь і діти. Турнір дуже сподобався і дітям, і батькам, і адміністрації підприємства. Після цього було вирішено створити школу шахів для дітей працівників заводу».

Атмосфера турніру була наповнена радістю і дитячими усмішками. Це було справжнє свято для дітей. Організатори врахували усі нюанси. Вони організували фуршет, щоб юні гравці могли підкріпитися. А на переможців турніру, крім кубків і медалей, чекали цінні призи – подарункові сертифікати у магазин «Світ канцелярії» (1000 грн за 1 місце, 500 і 300 - за 2 і 3 відповідно).

Діти так зацікавилися древньою грою, що для підготовки до турніру не бачили перешкод. Маленький Максим Маковецький готувався навіть під час перебування у лікарні. Його мама Оксана, працівниця "Кромберг енд Шуберт", розповіла нам, що у її сина був тяжкий перелом руки, але він все одно не переставав грати. У лікарні він грав з іншими дітьми, а також з татом, який приходив його відвідувати. Власне тато і прищепив сину любов до шахів.

Переможці турніру були обрані у 4 вікових категоріях:
діти 2002 - 2003 р.н. : Матвійчук Артем;
діти 2004-2005 р.н.: Гузьо Максим;
діти 2006-2007 р.н.: Кучер Констянтин;
діти 2008 р.н. і молодші: Хороших Ярослав.

Серед дівчаток теж були вибрані найкращі:
1 місце - Соколенко Лариса;
2 місце - Анаколова Аня;
3 місце - Кошманюк Вікторія.

Щиро вітаємо переможців турніру і бажаємо подальших успіхів і нових звершень.









Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодці дітки. І грошова винагорода немаленька... від підприємства. Більше потрібно про приємне розказувати і показувати. Українці: - Будьмо мудрими, культурними і добрими , співчутливими !!! Любімо Україну-неньку і один одного!!!
Відповісти
Один із головних героїв цієї події - маленький чемпіон, син працівниці заводу - Хороших Ярослав. Він бере участь в багатьох замаганнях. Про нього - ні слова!Але Маковеьцка, в якої син майже не вміє грати - пів-статті. Дивні журналісти...
Відповісти
Останні новини
«Діти заводу» «Кромберг енд Шуберт» змагались у шаховому турнірі. ФОТО
07 червень, 2016, 11:49