Гунчик побував у Камінь-Каширському районі з робочим візитом. ФОТО

Гунчик побував у Камінь-Каширському районі з робочим візитом. ФОТО
Учора, 8 червня 2016 року, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик відвідав Камінь-Каширський район.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Він оглянув «проблемні» об’єкти інфраструктури, спілкувався із мешканцями та обговорював шляхи вирішення наболілих та актуальних для громади питань із представниками місцевої влади.

Традиційно більшість об’єктів, які оглянув Володимир Гунчик, належать до освітньої сфери. Волинська глибинка гостро потребує добудови, реконструкції, а подекуди й зведення «з нуля» дитячих садочків та шкіл. Але в один момент усього не зробиш. Саме тому влада змушена обирати з-поміж проблемних ті, котрі болять найдужче.

Тож спершу голова облдержадміністрації завітав до с. Добре, де дошкільний навчальний заклад планують запустити в роботу вже до 1 вересня 2016 року. «Коробка» вже готова. Залишились внутрішні роботи, однак для завершення потрібно орієнтовно 1 млн 400 тисяч гривень. Виділити відповідну суму – практично нереально. Саме тому Володимир Гунчик запропонував варіант співфінансування з бюджетів різних рівнів та з районного зокрема. Варто зазначити, що на такий варіант районна влада погодилась і пообіцяла виділити свою частину коштів. Таким чином вирішили, що генпідрядник приступить до робіт уже з 20 червня цього року, аби можна було укластися в строки.

У с. Бузаки – така ж проблема. Щоправда, приміщення зводили під школу. Одначе довгобудові стати навчальним закладом не судилося, позаяк місцева влада, зваживши «за» і «проти», вирішили після добудови розмістити дитячий садок. У планах – відкрити 4 групи на 81 дитину. Разом із тим, уже зараз у селі є 105 дітей дошкільного віку.

Відтак цей об’єкт також оглянув голова облдержадміністрації у рамках поїздки до Камінь-Каширського р-ну. У Бузаках ситуація дещо складніша і потребує більш скрупульозного підходу, позаяк потрібно оновити проектно-кошторисну документацію, аби встановити, скільки коштуватиме завершення робіт. А тому саме це є наразі першочерговим завданням для місцевої влади. Термін, який визначив Володимир Гунчик, – до кінця червня 2016 року.

Та найболючішім питання району є будівництво школи І-ІІІ ступенів у с. Осівці. Непокоїть воно представників влади, особливо ж болить громаді. Тож під час зустрічі з селянами останні цікавилися: коли розпочнеться будівництво. Мовляв, чекають вже понад два десятки років.

- У мене принцип: завжди казати правду, тому саме так і чинитиму, – відзначив голова облдержадміністрації. – З нашого боку зроблено все, аби школа в Осівцях потрапила до переліку тих об’єктів, які зводитимуть коштом Державного фонду регіонального розвитку. Якщо отримаємо погодження Кабміну, то є всі шанси розпочати в 2017 році. Про частку співфінансування з обласного та місцевих бюджетів подбали. Але потрібно розуміти, що на таке масштабне будівництво необхідно мінімум три роки.

Орієнтовна кошторисна вартість об'єкта складає 40 мільйонів гривень. Як відомо, умовою включення до реєстру фонду є забезпечення співфінансування 10-ти відсотків із місцевих бюджетів, тому в 2016 році в обласному бюджеті вже передбачено 1 млн грн, а у планах до кінця року від перевиконання закласти ще 4 мільйонів гривень. Фінансування решти 90 % у разі погодження Кабінетом Міністрів України буде здійснено з державної казни.

- Нам потрібно пройти досить непростий шлях до прийняття рішення Кабінетом Міністрів, залучивши співфінансування кошти з обласного і місцевих бюджетів, – зазначив Володимир Гунчик, – Але цей мільйон – це вже початок фінансування.

У самому ж районному центрі голова облдержадміністрації проінспектував хід будівельних робіт. У Камені-Каширському капітально лагодять покриття на вулиці Ватутіна. Обіцяють впоратися до кінця літа.

- Особлива увага – питанню будівництва доріг, тому один із об’єктів моєї робочої поїздки, – так звана мала об’їзна у місті Камені-Каширському, – зауважив Володимир Гунчик. – Роботи розпочалися. Є співфінансування з місцевих бюджетів. Завдяки домовленості з міністром інфраструктури з Держбюджету виділено п’ять із половиною мільйонів гривень. Завдання: до 25 серпня цього року дорогу завершити й запустити в експлуатацію.

Окрім цього, побував голова облдержадміністрації у с. Грудки. Саме в цьому населеному пункті проживав Іван Сотнік. Чоловік пішов захищати рідну землю від зазіхань агресора. На превеликий жаль, додому військовослужбовець живим не повернувся.

Подякувати батькам, що виростили й виховали героя, та висловити щирі співчуття родині через втрату сина й батька вкотре вирішив Володимир Гунчик. Варто зазначити, що голова облдержадміністрації у рамках попередніх робочих поїздок до Камінь-Каширського р-ну вже відвідував родину Героя.

- Я дав обіцянку батькам Івана, що коли буду в районі, заїздитиму до них, – повідомив у коментарі Володимир Гунчик. – Хоч і минуло більше року, але бачу, що ця рана ще дуже болить рідним. Зрозуміло, що вона гоїтиметься дуже повільно, бо немає страшнішої втрати, аніж втрати дитини. То і величезна втрата для громади. Бо такі хлопці – кращі її представники. Тому пам’ять повинна бути не лише на словах.










Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що таке Гунчик
Відповісти
а кущовий семінар був ?
Відповісти
треба зазначити, що те що мямлив Гунчик зрозуміли не всі. а в Осівцях, де я був присутній, якби не ментозаври, то місцеві вламали би йому таких піз**лей, що мало би не здалося. горе нам від такого земляка
Відповісти
він говорить правду завжди? бреше на кожному кроці, його мета - карєра
Відповісти
Останні новини
Гунчик побував у Камінь-Каширському районі з робочим візитом. ФОТО
09 червень, 2016, 22:21