Студентські стипендії можуть скасувати

Студентські стипендії можуть скасувати
Щоб зберегти зацікавленість здібних студентів у навчанні, їм треба збільшити стипендії. Оскільки коштів у бюджеті на це немає, то потрібно позбавити державної допомоги тих, хто має середні бали, вважають у аналітичному центрі CEDOS.

Інформує Знай.

"Якщо цього не зробити у здібних студентів зникатиме мотивація. Адже на сучасну стипендію у 700-900 гривень неможливо прожити", - говорить Єгор Стадний, виконавчий директор Аналітичного центру CEDOS.

За його словами, матеріальну допомогу також можна призначати тим, хто її потребує. Але від теперішнього підходу до стипендій потрібно відмовлятися.

"На жаль, наша країна і університети не мають фінансових ресурсів, аби забезпечити всіх студентів-хорошистів хоча би на рівні мінімальної зарплати. Тому маємо робити певні кроки. Також треба враховувати той факт, що для 25% студентів стипендія є життєво важливою. Їм її треба збільшити", - пояснює він.

У міністерстві освіти не прийняли рішення щодо цього питання. Однак заступник міністра освіти Інна Совсун не проти такого підходу до розподілу стипендій.

"Перед зміною розподілу стипендій нам потрібно враховувати критерії матеріального стану студентів, аби чітко зрозуміти, хто її потребує, а хто ні", - каже Єгор Стадний.

Нагадаємо, відповідно до соціологічного дослідження аналітичного центру CEDOS, 48% студентів вистачає коштів на життя і без стипендії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пфф, хто ж тоді в Україні взагалі залишиться вчітися, якщо навіть хорошистам стипендії позабираєте!!! Дурна пропозиція!!!!
Відповісти
Тоді ніхто вчитись не буде! А кому стипендія не потрібна, тому не потрібен і диплом!
Відповісти
А в викладачів вчити мотивація зникла вже давно. За зарплату 3 тис. про навчання не думають, а як прогодувати сім'ю
Відповісти
"Адже на сучасну стипендію у 700-900 гривень неможливо прожити", - говорить Єгор Стадний"
Тому давайте її заберемо зовсім ...Л-Логіка
Відповісти
Дивно...Чомусь на підвищення зарплат депутатам кошти знаходяться.Ця влада - антиробінгуди,забирає все у бідних і віддає багатим...
Відповісти
Нема толку з тої стипендії , якщо ці "золоті дипломи" під ліжком валяются і нікому вони не потрібні! То лі виникає питання- для чого вчитися в в Україні якщо толку ноль
Відповісти
У вузах залишаться лише охорона і тех працівники
Відповісти
Пенсія людині за 50 роківстажу 1000,а тупому студенту 900 грн мало.А нам досить,де огіка? За що їм платити?Люди схаменіться,знову з наших податків.Вчаться тупі,безмозглі діти. На державне поступають тільки багаті, а не бідні і ті,щ можуть вчитися.Яка стипендія.З яких коштів платити?Взагалі відмвінити державне навчання,бо це фікція і вчаться тільки свої
Відповісти
Останні новини
Студентські стипендії можуть скасувати
18 червень, 2016, 01:44