Влітку українцям слід готуватись до смерчів та торнадо

Влітку українцям слід готуватись до смерчів та торнадо
Протягом останніх років швидкість вітру в Україні значно збільшилась через різноманітні кліматичні зміни та масове вирубування лісів. Відтак фахівці прогнозують, що українцям слід готуватись до нехарактерних для нас торнадо, смерчів та буревіїв, пише Знай.

Таку думку висловив Павло Шубер, кандидат географiчних наук, доцент кафедри фiзичної географiї географiчного факультету ЛНУ iменi Iвана Франка. На його думку, вітри стають екстримальними.

"Останніми роками влітку на території нашої країни частішають такі екстремальні вітри, як буревії. Причиною їх утворення також є різниця тиску, коли одна територія перегрівається, а на іншій панує холодна погода. Коли ж зустрічаються дуже тепла й переохолоджена повітряні маси, на фоні різкої різниці атмосферних тисків утворюється шквалистий вітер зі швидкістю 25 метрів за секунду й більше. Такі явища супроводжуються сильними руйнаціями (машин і навіть будинків). А от попередити про появу їх заздалегідь наразі неможливо - вітер недарма асоціюється з волелюбством", - повідомив Шубер під час інтерв'ю.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Луцьку ураганом повалило велику кількість дерев, а за прогнозом "Укргідрометцентру", в Києві та Київській області очікуються грози та шквальний вітер. Киян попереджають про небезпеку та просять не виходити з дому, а водіям радять бути максимально обачними на дорозі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
До голоду треба готуватись
Відповісти
Останні новини
Влітку українцям слід готуватись до смерчів та торнадо
19 червень, 2016, 03:00