Ціна нафти Brent знову перевищила $50 за барель

Ціна нафти Brent знову перевищила $50 за барель
Світові ціни на нафту вранці в понеділок, 20 червня, продовжують зростати на тлі зниження побоювань з приводу можливого виходу Великобританії зі складу ЄС, свідчать дані торгів. Про це інформує ЗІК.

Станом на 10.43 за київським часом вартість серпневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent додавала 1,73% – до 50,02 долара за барель. Ціна серпневих ф’ючерсів на нафту марки WTI збільшувалися на 1,61% – до 49,34 долара за барель. Таким чином нафту марки Brent вперше з 14 червня повернулася до позначки вище 50 доларів за барель.

Зниження побоювань з приводу можливого виходу Великобританії зі складу ЄС (Brexit) надає позитивний вплив на динаміку нафтового ринку. У п’ятницю кампанії, які агітують за і проти Brexit, були призупинені в зв’язку з убивством депутата палати громад від Лейбористської партії Джо Кокс.

«Brexit був найбільшим занепокоєнням на нафтовому ринку останнім часом. Ціни стабільно демонстрували зростання, якщо опитування показували, що число прихильників збереження Великобританії в ЄС переважає», – цитує агентство аналітика SCI International Дат Цзяня.

Раніше повідомлялося про те, що виробники нафти масово страхуються від можливого падіння цін в найближчому майбутньому, оскільки, незважаючи на деклароване багатьма бажання «заморозити» видобуток у багатьох країнах світу видобуток «чорного золота» істотно зростає.

Так, в останньому огляді Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) йдеться про те, що видобуток нафти в країнах ОПЕК у квітні зріс на 330 тис. барелів на добу (б/с), досягнувши 32,76 млн б/с – максимуму з серпня 2008 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Потрошки росія почне виходити з кризи а ми продовжуєм іти на дно, радієм далі
Відповісти
Останні новини
Ціна нафти Brent знову перевищила $50 за барель
21 червень, 2016, 01:30