Португалія вперше за всю історію стала Чемпіоном Європи

Португалія вперше за всю історію стала Чемпіоном Європи
Гол Едера приніс золоті медалі Євро команді Фернанду Сантуша.

ЄВРО-2016. фінал

Португалія - ​​Франція 1: 0

Гол: Едер, 109


Португалія: Патрісіу - Седрік, Пепе, Фонте, Геррейро - Карвальо, Санчеш (Едер, 78), Адрієн (Моутіньо, 66), Маріу - Нані, Роналду (Куарежма, 25)

Франція: Льоріс - Санья, Косельні, Умтіті, Евра - Сіссоко (Мартіаль, 110), Погба, Матюїді, Пайє (Коман, 58) - Грізманн, Жиру (Жиньяк)

Попередження: Варро, Маріу, Геррейро, Карвальо - Умтіті, Матюілі, Косьельні, Погба


Ще перед початком фінального матчу Португалія - ​​Франція багато експертів говорили про те, що навряд чи глядачам варто чекати багато голів в цьому протистоянні. І це незважаючи на те, що на поле зі стартових хвилин з'явилися 5 лідерів бомбардирських перегонів турніру. Також багато відзначали дуель двох гравців мадридських клубів - Антуана Грізманн, що представляє «Атлетіко», і Кріштіану Роналду, який виступає за «Реал», - повідомляє xsport.

Початку гри передувала барвиста церемонія закриття Євро-2016. Правда, вона виявилася досить короткою і тривала всього 7 хвилин. Потім на поле з'явилися команди і після гімнів почався сам матч - то, заради чого 90 тисяч глядачів зібралися на «Стад де Франс».

Моментів на старті поєдинку було небагато. Найреальніший шанс забити був у Антуана Грізманн. 7-й номер збірної Франції після чудового закидання від Дімітрі Пайє пробивав головою в дев'ятку, але Руї Патрісіу потягнув м'яч з-під поперечини. Найдраматичніший епізод тайму (та й усього матчу) трапився на 26-й хвилині. Кріштіану Роналду змушений був покинути поле через травму. Трохи раніше капітан португальців отримав пошкодження в боротьбі з Пайє і не зміг продовжити гру. Один з кращих футболістів сучасності залишав поле зі сльозами на очах. Замість Кріштіану на полі з'явився Рікарду Куарежма.

До перерви гра веселіше не стала. Варто відзначити хіба що удар Сіссоко з розвороту, але Патрісіу знову діяв неперевершено.

Друга половина зустрічі пройшла трохи веселіше. Моменти виникали і у тих, і біля інших воріт. Більше небезпечних епізодів створили французи. Знову шанс відзначитися мав Грізманн, який бив головою практично в упор, але був трохи неточним. Португальці відповіли ударом Куарежми через себе, але з цим пострілом впорався Льоріс. Ще один сейв на свій рахунок записав Руї Патрісіу після далекої спроби у виконанні Сіссоко. Справа стрімко йшло до екстратайм. Вийшовши на заміну Андре-П'єр Жиньяк міг позбавити всіх від двох таймів по 15 хвилин. Під завісу основного часу форвард пробивав з кута воротарського. М'яч минув Патрісіу, але влучив у штангу.

У першій 15-хвилинці ніхто з команд не хотів ризикувати. Французи більше володіли м'ячем, португальці сподівалися на контратаки. Хоча варто відзначити, що найреальніший шанс забити мали саме підопічні Фернанду Сантуша. Після подачі з флангу Едер, який ще в основний час замінив Ренату, пробивав в упор, але господарів турніру виручив Льоріс. А ось у другому екстратаймі все перевернулося з ніг на голову. Спочатку грубо помилився арбітр, призначивши небезпечний штрафний у ворота французів за гру рукою Косьельні. Але як показав повтор, правила порушують не захисник, а Едер. Удар зі стандарту наносив Геррейро і ледь не забив, влучивши у поперечину. А вже через дві хвилини після цього був забитий перший м'яч. І відмінності не французи, а португальці. Все той же Едер отримав м'яч і низом пробив з-за меж штрафного точно в кут. Льоріс цього разу команду не врятував.

Франція побігла відіграватися, проте реальних моментів зрівняти рахунок і добитися хоча б серії пенальті господарям не вдалося. Португалія здобула перемогу в фіналі і стала чемпіоном Європи. Команда з Піренейського півострова виграла перший великий турнір в своїй історії, а Кріштіану Роналду, незважаючи на те, що не дограв матч до кінця, завоював довгоочікуваний трофей зі своєю збірною. Саме капітану португальців судилося підняти Кубок Анрі Делоне над головою.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хороший переклад ;)
Відповісти
Останні новини
Португалія вперше за всю історію стала Чемпіоном Європи
11 липень, 2016, 01:11