В ЄС пояснили, чому зволікають з безвізом для України

В ЄС пояснили, чому зволікають з безвізом для України
Зволікання пов’язане з міграційними проблемами в Європі.

Повідомляє БУГ.

Керівництво ЄС продовжує дискусії про те, як убезпечити Європу від нового неконтрольованого потоку мігрантів. Про це в інтерв’ю Сегодня заявив колишній єврокомісар з питань розширення і політики сусідства Штефан Фюле.

Відповідаючи на запитання, чи пов’язана затримка з тим, що в Євросоюзі бояться війни на Донбасі, Фюле сказав: “Послухайте, давайте зупинимо цю гру у “хто кого боїться”. Я хочу просто нагадати, що в української влади пішли роки на те, щоб виконати всі умови візової лібералізації. І я не питаю у них, чи боялися вони чогось. Тобто це не гра у “страх перед чимось”.

За словами політика, міграційна криза залишила “багато шрамів на європейському континенті”.

У Брюсселі, продовжив Фюле, тривають дебати про те, як домогтися кращого контролю над міграційними потоками й Україна до цього відношення не має.

“Це скоріше реакція на міграційний феномен, з яким ми зіткнулися. І ЄС хоче бути впевнений, якщо щось подібне повториться ще раз … будуть механізми контролю цього”, – додав колишній єврокомісар.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
думаю Федорович до цього часу вже б домовився про безвізовий режим тодішня влада була конкретна і слів на вітер не кидала а майдауни з самого початку почали з брехні нагло брешуть і донині
Відповісти