«Ніч у Луцькому замку» обійшлася у більш як півмільйона гривень

«Ніч у Луцькому замку» обійшлася у більш як півмільйона гривень
Організатори арт-фестивалю «Ніч у Луцькому замку» підбили підсумки заходу, прозвітували про використані кошти та виконану роботу.

Зокрема, на організацію фестивалю витратили близько 600 000 гривень.

Заступник луцького міського голови Юрій Моклиця розповів про організацію фестивалю, зокрема про те, що було чітко визначено кількість людей, які можуть перебувати в замку. Якщо всього було передбачено 2 500 місць, з яких 500 осіб це були організатори, колективи та обслуговуючий персонал, то було заплановано лише 2 000 квитків.

Спеціально для цього фестивалю було запроваджено електронний продаж квитків і це також, за словами Юрія Моклиці, себе виправдало, адже більшість, а саме 1155 квитків з 2 038 було реалізовано саме таким чином.

Крім того, Юрій Моклиця пояснив жорстку систему пропуску.

«В нас не було ніяких запрошень, ми це трактували як халяву, тим паче, що цей захід був комерційним. Хоча ціль заходу не була заробити гроші, попри це спонсори, партнери та інвестори хочуть прозорості та порядку. Вони не хочуть з одного боку вкладати, а з іншого втрачати. Тим паче, це було б нечесно по відношенню до тих відвідувачів, хто за свій квиток заплатив».

Разом з тим, наголосив Юрій Моклиця, охорона фестивалю спрацювала на відмінно, адже вдалось навіть попередити кілька махінації з паперовими браслетами. Виявляється, було кілька людей, які хотіли потрапити на "Ніч у луцькому замку" з підробними браслетами – один був заклеєний клейкою стрічкою, а інший просто відсканований та видрукуваний.

Ще однією перевагою цьогорічного фестивалю, повідомили організатори, було використання площі перед замком. Якщо раніше відвідувачі були змушені сопстерігати заставлену автомобілями парковку, то цьогоріч організатори встановили на площі перед замком харчові намети та точки продажу різних сувенірів.

Проте, організатори фестивалю, вказували й на недоліки, зокрема, на те що виставкові галереї та оглядові вежі були закритими для відвідувачів, а це, свого роду створювало незручності.

Член оргкомітету заходу Алла Доманська візначила творчі колективи, які виступали на «Ночі у Луцькому замку», адже більшість з них об’єдналися та створили абсолютно нові перформанси. Основною метою цього заходу, переконує Алла Доманська, було залучити якомога більше творчих лучан, аби вони мали можливість заявити про себе.

Зрештою, якщо говорити мовою цифр, то організація «Ночі у Луцькому замку» обійшлась організаторам у більш як 600 000 гривень – 270 000 гривень витрачено на гонорари творчим колективам та забезпечення їх житлом та харчуванням; близько 145 000 гривень – на технічне забезпечення арт-шоу; 75 000 на створення казкової істоти Луцького замку; 22 000 на охорону, вбиральні та прибирання; 10 000 на промоцію фестивалю; 20 000 за оренду замку.

Як повідомили організатори велику частину коштів виділив генеральний спонсор заходу Андрій Покровський, а саме 250 000 гривень, з яких було витрачено лише 70 000. Відтак, оргкомітет пообіцяв повернути Андрію Покровському решту коштів, однак за умови, що наступного року він також буде спонсором заходу.

Окрім того, спонсорами фестивалю були маєток "Nestor-House", компанія "Інвестор", підприємство "Kromberg & Schubert" та інші.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Щось тут не клеїться...., загальна кількість квитків 2038 шт, заробили від продажу квитків в неті 420 тис.грн, це продано 1400 квитків, а де поділось 638 квитків.., що не купували поза нетом.., а де гроші від оренди торгових точок.., що.., торгаші безоплатно торгували....???
Відповісти
а чо це ви квитки по 300 грн вирішили порахувати?
Відповісти
Останні новини
«Ніч у Луцькому замку» обійшлася у більш як півмільйона гривень
12 липень, 2016, 18:51