Санітарні рубки нам не вигідні, - лісівники. ФОТО

Санітарні рубки нам не вигідні, - лісівники. ФОТО
Санітарні рубки не вигідні лісівникам. Адже ціна деревини, ураженої хворобами та шкідниками, у 8-9 разів нижча від ділової.

Це намагалися донести лісівники громадськості під час виїзного семінару, що відбувся на базі державних підприємств «Волинський лісовий селекційно-насінневий центр», Ківерцівське та Цуманське лісове господарство.

Ініціювали ознайомчу зустріч начальник Волинського ОУЛМГ Олександр Кватирко та голова постійної комісії Волинської обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів Василь Столяр.

Участь у роботі взяли також депутати Волинської обласної ради Ігор Лех, Юрій Ройко, Олександр Омельчук та Володимир Дейна.

Кінцевий висновок народних обранців був однозначним: проблема, з якою зіштовхнулися лісівники, дійсно масштабна та потребує глибокого осмислення, а заборона на санітарні рубки не може встановлюватися під тиском людей, які намагаються формувати вигідну їм суспільну думку навколо лісової сфери.

Тож погодили, що спочатку питання, які стосуються лісокористування області, досконало вивчатиметься на засіданні постійної комісії з питань екології, раціонального використання природних ресурсів, а тоді вже виноситимуть на розгляд у сесійній залі.

Голова постійної комісії Волинської обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів Василь Столяр висловив ідею щодо участі у подібних семінарах усіх обранців волинської громади, а також звернувся із проханням до лісівників не замовчувати проблеми, а зробити такі виїзні засідання традиційними.

Також депутати відвідали виробництво: Лісопромисловий комплекс ДП «Цуманське ЛГ» (сучасне підприємство з різноманітними цехами, добротним нижнім складом) і консервний цех.

Також депутати побували у «Волинському лісовому селекційно-насінневому центрі», що у с. Гаразджа Луцького району, а також на пасіці на території Звірівського лісництва та в рекреаційному пункті «Пролісок», відкриття якого відбулося у липні цього року.
















Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Звичайно не вигідні ,на них не розживешся ,а ви привикли гребти БАГАТО .
Відповісти
Дуже швидко кватирка притягнуть до відповідальності, якщо не буде втручатись Швидкий та колега його бондар, які вже зібрались на деребанний шабаш, принаймі я в це вірю. Але парадокс в тому, що народиться інший кватирко, який тоже буде вказувати за яку ціну продавати палєти, який сорт відправляти в румунію і так далі...
Відповісти
нам біль вигідний масовий лісоповал поки в країні бардак
Відповісти
О цей що на фото цілий директор вже зумів викроїти собі за державний ресурс будинок, авто, краде безбожно, а прокуратура спостерігає, щоб стружку зняти!Потерпим, подивимось. Хоча вже слухи пішли.
Відповісти
На торішнє згарище в Цуманському лісі треба було депутатів завести.Ото були б фотографії.
Але це слабо, навіть для Ройка.
Відповісти
Так, так оце видовище та ще й приховали. А вони показуху роблять, тому, що депутати ведуться. Та посрать на всіх д---ів, люди, яких некуплять вони працюють.Ні одному деп---у невіримо тому,що це продажна категорія.
Відповісти
щось ті депутати їздять не там де потрібно
хай поїдуть і глянуть, як їхні дибіли-лісники понищили заказник "Зубр", типу незнаючи, що це заказник
Відповісти
Лех і Столяр мабудь тоже хочуть піти в лісову галузь вони давно підтримували колісника,а Лех пробував даже бізнес організувати в лісовій галузі та побудував біля лісництва хатиночку, яку доглядає голяр. Це та ще заноза чого його непопруть з Батьківщини він давно вже дефакто не в ній тільки підриває їй авторитет.

Відповісти
Мені немає що писати, просто прочитайте люди та зробіть висновки, про підвищення тарифів, управління лісовою галузю та нашою державою, куди ми котимось?
Відповісти
Таке відчуття, що лісівники впали з дуба.Яка ганьба!!!!
Відповісти
нам так не вигідно рубати, плачемо, страждаємо, але рубаємо. Що не зробиш для неньки матьківщини
Відповісти
Останні новини
Санітарні рубки нам не вигідні, - лісівники. ФОТО
03 серпень, 2016, 20:47