Волинська санепідслужба дозволила купатись у Чебенях

Волинська санепідслужба дозволила купатись у Чебенях
За інформацією Рожищенського районного лабораторного відділення Луцького міськміжрайонного відділу ДУ «Волинський ОЛЦ Міністерства охорони здоров'я України» повідомляємо наступне.

З настанням літнього періоду населення міст Луцька, Рожище, Рожищенського району відпочивають на річці Стир та її заплаві - урочищі «Чебені» в Рожищенському районі.

З метою попередження виникнення інфекційних захворювань, пов’язаних із купанням у водоймах, працівниками Рожищенського районного лабораторного відділення Луцького міськміжрайонного відділу ДУ «Волинський ОЛЦ Міністерства охорони здоров'я України» протягом літнього періоду постійно проводиться моніторинг якості води в названих водоймах.

В оздоровчий період досліджено 11 проб води. До серпня місяця 2016р. результати досліджень стану води у водоймах відповідали гігієнічним нормативам.

За результатами досліджень води водойми з урочища «Чебені» від 4 серпня 2016р. встановлено, що вода не відповідала діючим вимогам за вмістом розчиненого кисню та прозорістю води. Про результати досліджень поінформовано райдержадміністрацію, надані необхідні рекомендації.

05.08.2016р. стало відомо, що в заплаві урочище «Чебені» масово гине риба.

Рожищенською райдержадміністрацією проведено позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. За інформацією Рожищенського районного лабораторного відділення щодо невідповідності води нормативним вимогам комісією прийняті рішення та надані окремі доручення відповідальним особам по вжиттю термінових заходів, в т.ч. продовженні моніторингу стану води.

Після проведених заходів, 8 серпня 2016 року з водойми «Чебені», повторно відібрані проби та проведені дослідження.

Результати лабораторних досліджень відповідали гігієнічним нормативам за вмістом розчинного кисню та мікробіологічними показниками. Інформація надана до районної державної адміністрації та районної газети «Наш край».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Лiтера Ч зайва.
Відповісти
...у сусідських дітей після купання у тій водоймі з'явилась висипка чиряків.Так що не рекомендуємо проводити там відпочинок.
Відповісти
Останні новини
Волинська санепідслужба дозволила купатись у Чебенях
12 серпень, 2016, 22:01