Екс-прокурор Шокін буде судитися з журналістами

Екс-прокурор Шокін буде судитися з журналістами
Екс-генпрокурор заявив, що буде радий перевірки декларацій співробітниками НАБУ.

Про це повідомляє каналд 112.

Журналісти "Схем" підтасували за гроші факти про нібито незаконне збагачення екс-головного прокурора Віктора Шокіна.

"Журналісти "Схем" підтасували всі факти за гроші. Вони показали мої декларації не ті, які є в наявності, а показали за 2014 рік. Вони не показали моє пояснення в ГФС про те, коли і чим я володів кожним з цих станів, починаючи з квартири на Ярославовому Валу (вулиця в центрі Києва, – ред.), яку я купив в 95 році, мій дім, який я нібито приховав, я показав у декларації за 2012 рік. Коли я йшов на посаду заступника генпрокурора, я писав пояснення, яким чином я придбав цей будинок. Вони не сказали, що я з 19 лютого 2007 року по 2017 рік був на пенсії. Все це приховали", – сказав Шокін.

Екс-генпрокурор заявив, що буде радий перевірки декларацій співробітниками НАБУ.

"Я готовий дати всі пояснення. Я готовий до співпраці. Але все має бути в рамках закону", – відзначив Шокін.

Також колишній глава Генпрокуратури додав, що "готується позов до "Схемами" і він буде дуже серйозний".

"Буде позов і кримінальне провадження за цим людям, які фальсифікували факти. Я знаю, хто мене замовив і хто їм платить.
Мені смішно, коли над будинками літають дрони, які хочуть щось знайти. Кожен день за мною стежать, я це знаю", – резюмував Шокін.

Нагадаємо, раніше журналісти програми "Схеми" повідомили, що Шокін перебуває в цивільному шлюбі з заступником головного лікаря київської лікарні "Феофанія" Оксаною Гриневич, а також має трирічну дитину. Автор програми зазначає, що це дало можливість приховувати Шокіну в декларації цілий ряд майна. Стало відомо, що Гриневич придбала будинок в елітному районі Праги. Також вона володіє декількома земельними ділянками та будинком майже на 300 кв. м в селі Пилява Київської області.

У свою чергу, Шокін спростував цю інформацію. Екс-генпрокурор назвав замовним матеріалом розслідування журналістів і обіцяв подати судовий позов проти авторів розслідування.

У НАБУ почали перевірку даної інформації.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
маєш тобі .як простий пересічний пенсіонер то і зроботи попрошу -пака...а як ген.прок.то прошу 10років плідної праці..мало того що пенсія "малесенька" у нього..то ще + з/п нехіле....
Відповісти