Колишня працівник митниці, яку звільнили за порушення присяги, поновлюється на роботі

Колишня працівник митниці, яку звільнили за порушення присяги, поновлюється на роботі
Екс-заступник митного посту «Ягодин» Світлана Бондарчук подала позов до Волинського окружного адміністративного суду з вимогою скасувати наказ, відповідно до якого її звільнили, поновити її на посаді та стягнути кошти за час вимушеного прогулу.

Як стало відомо в ході судового розгляду справи, підставою для звільнення Світлани Бондарчук стало порушення нею присяги держслужбовця.

А все почалося з того, що в середині березня цього року на посаду в.о. начальника Волинської митниці ДФС призначили Олександра Шавлака, який раніше очолював Чернігівську митницю.

Це призначення викликало хвилю протестів як зі сторони активістів, так і з боку працівників митниці.

Останні організовували збори трудового колективу та членів профспілки, на які запрошували голову Волинської ОДА Володимира Гунчика.

Пізніше працівники митниці прийшли на сесію Волинської обласної ради з вимогою розглянути їхнє звернення до голови ДФС України Романа Насірова щодо призначення іншого керівника на Волинську митницю.

Це відбулося 7 квітня 2016 року, і саме в цей час позивачка Світлана Бондарчук взяла лікарняний та не прийшла на роботу.

Натомість жінку помітили під час сесії облради.

Згодом, коли посадовець вийшла з лікарняного, їй повідомили про звільнення. Точніше, внесли наказ про накладення на неї стягнення у вигляді звільнення через порушення присяги держслужбовця. Мовляв, відповідно до присяги, держслужбовцю забороняється критикувати своє керівництво або ж державну установу, у якій він працює.

Проте сама позивачка вважає, що її звільнили неправомірно, відтак вона подала до суду позов з вимогою скасувати наказ про службове стягнення, поновити її на посаді та стягнути кошти за час вимушеного прогулу.

В свою чергу представник митниці цілком заперечує проти задоволення цього позову, оскільки 7 квітня Світлана Бондарчук прийшла на сесію у форменому одязі, а не як простий громадянин, а лікарняний відкрила у одній з луцьких клінік, що викликає підозру.

Навіть головуючий по справі суддя Руслан Денисюк наголосив, що дуже дивним є той факт, що жінка, яка змушена йти на лікарняний, поїхала відкривати лікарняний лист за 150 кілометрів від місця проживання.

Зрештою сьогодні у судовому засіданні представники позивача та відповідача оголосили свої вимоги та заперечення. Наступне судове засідання по цій справі відбудеться через кілька днів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Это та ещё взяточница. Она у Романа Мыкытюка на побегушках.
То, что она творила с таможенной стоимостью - уму не постижимо.
Відповісти
Останні новини
Колишня працівник митниці, яку звільнили за порушення присяги, поновлюється на роботі
05 вересень, 2016, 14:33