Поляки подарували комп'ютери волинським школярам

Поляки подарували комп'ютери волинським школярам
У перші дні нового навчального року гарний подарнок отримала ЗОШ №8 від польських партнерів – гміни Бабошево Плонського повіту Мазовецького воєводства.

У нинішньому році Ковель підписав з цим польським регіоном Лист про наміри щодо співпраці, - повідомляють на сайті Ковельської міської ради.

Вуйт Томаш Собєцкі та громадський активіст Анджей Ліпінські передали для інклюзивних класів навчального закладу два комп’ютери, які презентувала їх місцева фірма «Вапноком».

Про те, що у ЗОШ№8 здобувають освіту діти з особливими потребами, полякам розповіла ковельчанка Віра Лавренко. Саме з її ініціативи розпочалось знайомство представників гміни з колективом школи, специфікою його роботи.

Незважачи на вихідний, зустріч проходила в неділю, директор Василь Шворак організував для гостей цікаву екскурсію, розповів про історію закладу, показав, який масштабний об’єм робіт здійснено до Першого вересня.

Вуйт гміни зауважив, коли вони дізнались, що дітям, які мають проблеми зі здоров’ям, для навчання необхідні комп’ютери, то відразу подумали, що у них неодмінно знайдуться люди, які відгукнуться і допоможуть. Він запевнив, що започаткована співпраця продовжиться і надалі.

Подякував за розуміння та підтримку польським партнерам заступник міського голови Ігор Прокопів. Він розповів, що міська влада теж долучається до зміцнення матеріально-технічної бази навчальних закладів, їх благоустрою, поліпшення умов праці для школярів та педагогів. Зокрема, у нинішньому році з бюджету Ковеля було виділено майже мільйон гривень на капітальний ремонт ще одного приміщення ЗОШ №8. Кількість учнів у школі з кожним роком збільшується і назріла необхідність у нових кабінетах. Разом з тим, на першому поверсі другого корпусу створені усі умови для класів з інклюзивною освітою.

- Приємно, що ми маємо уже конкретні кроки нашого партнерства. І вкотре з приємністю переконуємось, що у Польщі у нас є хороші друзі, які готові допомагати та з розумінням ставляться до наших проблем, - наголосив Ігор Ярославович, звертаючись до представників гміни Бабошево.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Поляки подарували комп'ютери волинським школярам
07 вересень, 2016, 10:14